Xperia C6 MWC 2016’da gelecek!

Sony Xperia C6

Xperia C6 isimli yeni bir model henüz resmi olarak açıklanmadan basına sızdı. Sony Xperia C6 teknik özellikleri ve ilk görselleri ile karşımızda.

Önümüzdeki ay Barselona’da düzenlenecek olan MWC 2016’da boy gösterecek olan Sony, yeni cihazlarını duyuracak. Duyurulacak olan cihazlardan bir tanesi de Xperia C6 olacak.

Xperia C6 teknik özellikleri

Geçtiğimiz yıl duyurulan Xperia C5 ve Xperia C5 Ultra modellerinden sonra Xperia C serisine yeni bir model olarak eklenecek olan C6 hem görselleri hem de teknik özellikleri ile karşımızda. Tasarım olarak Xperia C5 Ultra modelinden izler taşıyan yeni telefonda 5 ile 5.5 inç arasında bir ekran bekleniyor. Bu ekranda 1080p (1920 x 1080 piksel) çözünürlük sunması beklenen telefonda yeni nesil bir işlemci kullanacak. 10 çekirdekli MediaTek Helio P10’dan güç alacak olan telefon belki bir amiral gemisi olmayacak ancak fiyatıyla rekabetçi bir orta segment alternatifi olacak. Telefon üç farklı renk seçeneğiyle gelecek. Görselden de anlaşılabileceği üzere bu renkler siyah, beyaz ve rose-altın olacak.

Sızıntıların kaynağı çoğu zaman olduğu gibi yine @OnLeaks isimli popüler Twitter hesabı. Telefonun fiyatıyla ilgili henüz bir tahmin yok. Parmak izi okuyucu sensör, NFC desteği ve dolayısı ile Android Pay ödeme sisteminin desteklenip desteklenmeyeceği de bilinmiyor. Ancak Android 6.0 Marshmallow ile gelirse bu özelliklere kesin gözüyle bakabiliriz. USB-C desteğinin de beklendiğini belirtelim.

Sony Xperia C6

HTC One M10 için beklenen 5 özellik!