Sony Xperia Z3 İçin Android 5.0 Onaylandı

Sony xperia Z3

Sony’nin Android 5.0’ı Sony Xperia Z3 kullanıcılarına sunmak için gerekli izinleri alması, yeni işletim sisteminin çok yakında yayınlanacağı gösterdi.

Google’ın geçtiğimiz yılın son aylarında resmi olarak tanıttığı ve Nexus 5’in piyasaya sürülmesiyle birlikte kullanıcılarla buluşan yeni mobil işletim sistemi Android 5.0 Lollipop aradan geçen aylarda birçok kullanıcıya ulaşmış olsa da, hala yeni işletim sisteminin kendi cihazlarına taşınması için bekleyen akıllı telefon kullanıcıların sayısı hiç de az değil. Birçok yeniliği beraberinde getiren Android 5.0 Lollipop’u bekleyen bu kullanıcıların başında ise, Sony’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia Z3‘ü kullanlar geliyor.

Sony Xperia Z3 Şubat Ayında Sürpriz Yapacak

Android 5.0 Lollipop işletim sistemini kullanıcılarına sunma konusunda birçok rakibinin arkasında kalan Sony, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla yeni işletim sisteminin bu ay içerisinde Sony Xperia Z3 için yayınlanacağını duyurmuş olsa da, güncellemenin tam olarak ne zaman yayınlnacağı bilinmiyordu. Ay sonu yaklaşırken güncellemenin hala yayınlanmamış olması Sony’nin sözünü tutamayabileceğini düşündürmüş olsa da, Xperia Z3 için Android 5.0 Lollipop’un geçtiğimiz günlerde Wi-Fi Alliance’dan gerekli izinleri alması güncellemenin çok yakında yayınlanacağını gösterdi.

Sony‘nin amiral gemisi akıllı telefonu için yeni işletim sistemini geç yayınlaması kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmış olsa da, bu gecikmenin Android 5.0 Lollipop’da bulunan birçok hatayı gidermek için kullanıldığı ve kullanıcıların bu durumdan memnun olacağı tahmin ediliyor.

PlayStation 4 Uzun Vadede Xbox One’ı Geçecek