Sony Xperia 1 VI ve 10 VI’nın Tanıtım Videoları Yayınlandı

Sony Xperia 1 VI

Sony, bu hafta resmi olarak tanıttığı yeni akıllı telefonları Sony Xperia 1 VI ve Xperia 10 VI’nın tanıtım videolarını yayınladı.

Japon teknoloji devi Sony, bu hafta başında bir etkinlik düzenleyerek yeni akıllı telefonlarını görücüye çıkardı. Şirket bu etkinlikte hem yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia 1 VI’yı, hem de daha bütçe dostu modeli Xperia 10 VI’yı resmi olarak tanıttı. Lansman etkinliğinde neredeyse tüm detaylarını öğrenme şansı yakaladığımız bu iki telefon, önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak.

Satışa çıkmak üzere bu iki telefon için tanıtım çalışmalarına hız veren Sony, her iki telefonun da farklı özelliklerini ön plana çıkaran tanıtım videoları hazırladı. Sony’nin paylaştığı bu tanıtım videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

Sony Xperia 10 VI

Sony Xperia 1 VI, Qualcomm’un Snadpragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise satışa sunulduğu bölgeye göre değişiyor. Telefonun Avrupa versiyonu 256 GB dahili depolama alanına sahip. Telefonun Asya versiyonunda ise kullanıcılara 256 ya da 512 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor.

Sony Xperia 1 VI, 6.5 inçlik OLED bir ekrana sahip. Ancak bu sefer Xperia 1 serisinde 4K ekran kullanılmamış. Onun yerine 1080 x 2340p çözünürlükte bir panel kullanılmış. Ekrandaki bir diğer değişiklik de en-boy oranı. Bugüne kadar 21:9 oranını kullanan Xperia 1 serisi bu kez çok daha alışık olduğumuz 19.5:9 oranına geçiyor. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 48 megapiksel. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile telefoto kamera eşlik ediyor.

Telefon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Telefonun şarj hızı 30 W olsa da Sony bunun bataryayı 30 dakika içinde yüzde 50 doldurmak için yeterli olacağını gösteriyor. Öte yandan Sony, bu bataryanın dört yıl sonra performansını yüzde 80 oranında koruyacağını söylüyor ki bu günümüzün standardında oldukça etkileyici.

GTA 6 Çıkış Tarihi Açıklandı