Sony Xperia XA2 Plus duyuruldu

Sony Xperia XA2 Plus

Sony, Xperia XA2 serisinden yeni bir akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Sony Xperia X2 Plus adını taşıyan telefon bugün resmen duyuruldu.

Hatırlayacağınız gibi Sony bu yılın başında Sony Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra’yı satışa sunmuştu. Japon teknoloji devi bugün bu seriye bir yeni model daha ekledi. Özellik ve fiyat bakımından bu iki modelin ortasında yer alan Xperia X2 Plus bugün resmen duyuruldu.

Sony Xperia XA2 Plus, çok yakında satışa sunulacak

XA2 serisinin diğer iki üyesi gibi Xperia X2 Plus da Snadpragon 630 yonga seti kullanıyor ve 23 megapiksel MotionEye kamerayla geliyor. Ancak Xperia X2 Plus uzun ekranı ve ince çerçeveleri ile diğer iki modelden daha şık bir görünüme sahip.

Xperia X2 Plus, 18:9 oranında ve Full HD+ çözünürlüğünde 6 inç LCD ekrana sahip. Telefonun diğer teknik özellikleri arasında 2.2 GHz sekiz çekirdekli CPU, Adreno 508 GPU. 4/6 GB RAM, 32/64 GB depolama alanı, microSD hafıza kartı desteği ve 3580 mAh batarya yer alıyor.

Daha önce de belirttiğimiz gibi 23 megapiksel MotionEye arka kameraya sahip telefonun selfie kamerası ise 8 megapiksel. Siyah, gümüş, altın ve yeşil olmak üzere dört farklı renkle satışa sunulacak Xperia X2 Plus’ın fiyatı ve çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

Apple, iPhone X ve iPhone SE üretimini durduruyor