Facebook kullanıcı sayısı yeniden yükselişe geçti

Facebook kullanıcı sayısı

Facebook kullanıcı sayısı yeniden yükselişe geçti. Şirket geçtiğimiz yıl ilk kez kullanıcı sayısında düşüş yaşamıştı.

Yıllarca sosyal medya pazarının zirvesinde yer alan Facebook, hala toplam kullanıcı sayısında lider konumda yer alsa da, kullanıcıların platformda geçirdiği ortalama süre konusunda Instagram ve TikTok gibi rakiplerine yetişmekte zorlanıyor. Haliyle bu durum kullanıcı sayısına da yansıyor. Özellikle yeni kullanıcıları çekmek için gitgide daha zorlu bir hal alıyor. Nitekim şirket, geçtiğimiz yıl ilk kez kullanıcı sayısında düşüş açıklamıştı. O dönemde bu düşüşün bir çeyreğe özgü bir dalgalanma mı olduğu yoksa platformun bundan sonra kayıp vermeye devam mı edeceği merak konusu olmuştu. Bu soru dün cevap buldu. Facebook kullanıcı sayısı 2022’nin ilk çeyreğinde yeniden yükselişe geçti.

Mark Zuckerberg fakirleşti

Dün 2022’nin ilk çeyreğinin mali sonuçlarını yatırımcılarıyla paylaşan Meta, Facebook’un aktif kullanıcı sayısının bu çeyrekte arttığını açıkladı. Facebook kullanıcı sayısı 1.96 milyara ulaştı. Geçtiğimiz yıl yaşanan kullanıcı kaybının ardından borsada milyarlarca dolarlık düşük yaşayan Meta, yeniden yükselişe geçen kullanıcı sayısının karşılığını aldı ve şirketin hisse değeri yüzde 19 artış gösterdi. Elbette bu artışın tek sebebi kullanıcı sayısındaki artış değil fakat bunun da şirketin geleceğine dair umutları tazelediğine şüphe yok.

Instagram ve WhatsApp’i de bünyesinde barındıran Meta, 2022’nin ilk çeyreğindeki toplam gelirini ise 27.9 milyar dolar açıkladı. Şirketin bu çeyrekteki kârı ise 7.46 milyar dolar olarak açıklandı.

Nike’nin Metaverse ayakkabıları 8 bin dolara satılıyor