Sony telefon pazarından çekilebilir!

sony telefon

Teknoloji gündemine bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre; Sony telefon pazarından önümüzdeki yıllarda çekilebilir. Peki, Sony telefon pazarından neden çekilme kararı alabilir?

Android telefon pazarında son yıllarda umduğunu bulamayan SonySamsung, Huawei ve Xiaomi gibi dev isimlerin gerisinde kalmıştı. Bugün gelen iddialar ise uzun zamandır beklenen bir durumun gerçekleşeceğini gözler önüne seriyor. İddialara göre; Sony telefon pazarından çok yakında çekilecek!

Sony telefon pazarından çekilecek mi?

Sony’nin uzun zamandır CEO koltuğunda oturan Kaz Hirai’nin yerine yeni bir Kenichiro Yoshida gelmişti. Kenichiro Yoshida’nın şirket için yeni bir planlama yapması bekleniyor. Bu planlama sürecinde, yeni CEO’nun PlayStation üzerine odaklanacağı ve Xperia markasını sonlandıracağı dile getiriliyor.

İddialar bu kadarla da sınırlı değil. Kenichiro Yoshida‘nın Sony’nin televizyon ve kamera sektöründen de çekilmesine neden olacağı iddia ediliyor. Kenichiro Yoshida‘nın geçtiğimiz Salı günü şirketin üç yıllık yeni planını açıklaması ve planlarda telefon ve diğer ürünlerin yer almaması bu iddiaları güçlendiriyor.

sony telefon

Piyasadaki hemen hemen her telefona kamera sensörü sağlayan Sony, bir türlü tutunduramadığı Xperia markasından vazgeçip, diğer firmalara donanım satabilir. Oldukça mantıklı görünen bu hamlenin, henüz doğruluğunun kanıtlanmadığını belirtelim.

Sony açıkladı! PlayStation 4 son günlerini yaşıyor!

Sony’nin ağzıdan yapılacak resmi açıklamaya kadar bu tahminler sadece iddia olarak kalacak gibi görünüyor. PlayStation 4’ün son demlerini yaşadığını geçtiğimiz gün açıklayan Sony cephesi, 2019 yılında karşımıza PlayStation 5 ile çıkacak. Oyun pazarında rakipsiz olan Sony, ilerleyen yıllarda hizmet ve ürünlere yönelebilir.