Sony, tabletler konusunda henüz havlu atmış değil

sony

Tablet sektörünün son yıllardaki düşüşü artık pik noktasına ulaşmış durumda. Muhtemelen bu pazarın bu saatten sonra eski günlerine dönmesi pek de mümkün olmayacaktır. Keza artık büyük ekranlı akıllı telefon modelleri, tabletlerin pabucunu dama atmış durumda. Günümüzde insanlar tablet alana kadar geniş ekranlı plus segmentinde bir model alarak bu cihazı hem tablet, hem de akıllı telefon olarak kullanabiliyor. Pek çok firma benzer nedenlerden tablet pazarından çekilmiş olsa da Sony gibi bazı şirketler yeni modellerle nabız yoklamaya devam ediyor.

Sony yakında yeni tabletini tanıtabilir

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Japon şirket, son yıllarda önemli işler başardı. Pek çok alanda, kullanıcılarına kaliteli ürünler sunan Japon kökenli teknoloji devi, akıllı telefonlar ve tabletler söz konusu olduğunda bir türlü istediği, hedeflediği seviyeye çıkamadı.

Fakat görünen o ki, Sony’nin hala bu iki sektör için de umudu var. Keza ortaya çıkan son dedikodulara göre, Japon teknoloji devi tam 3 sene sonra yeni bir tablet modeli çıkarmaya hazırlanıyormuş.

Şimdilik Sony’nin geliştirdiği tabletin özellikleri ya da tasarımı hakkında pek bir bilgi yok. Dahası tabletin çıkış aralığı bile belli değil. Belki de bu yeni tablet daha prototip aşamasındayken iptal edilecek.

Burada önemli olan Sony’nin hala tablet pazarından umudunu kesmemiş olması. Dürüst olmak gerekirse, akıllı telefon pazarında bile istenilen seviyeye erişememiş bir firmanın, tekrardan tablet işine soyunması pek de geleceği olan bir hamle gibi durmuyor.

Foxconn, Belkin için servet ödeyecek