Sony açıkladı! PlayStation 4 son günlerini yaşıyor!

PlayStation 4

Şüphesiz bu neslin en popüler konsolu olan PlayStation 4 de artık yolun sonuna gelmiş gibi gözüküyor. Keza Sony yetkililerinin PS4 hakkındaki yorumları pek de iç açıcı değil.

İlk olarak 2013 yılında satışa sunulan PlayStation 4, bu nesle damgasını vurdu dersek, sanırım pek de yanılmış olmayız. Bir önceki nesilde Microsoft ile Sony arasında muazzam bir rekabet vardı. Fakat bu nesilde işler değişti. PS4 ile Xbox One arasındaki rekabetin kazananı daha en baştan belli oldu.

Sony’den PlayStation 4 itirafı

Konsol pazarının önemli isimlerinden biri olan Sony, PlayStation markası üzerinden önemli paralar kazanıyor. Japon teknoloji devinin PlayStation bazlı gelirlerinin büyük bir bölümünü ise oyunlar üzerinden gelen komisyonlar oluşturuyor. Hali hazırda Sony, PS4 için satılan her bir oyun için belli bir komisyon ücreti alıyor. Yoksa konsol satışlarından şirketin önemli bir kar elde ettiğini söylemek doğru olmaz. Hatta bir zamanlar PS4’ün zararına satıldığına dair bazı söylentiler de vardı.

Sonuç olarak PlayStation 4 bu nesle damga vurmayı başardı. Fakat her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi PS4’ün de sonu gelmiş gibi görünüyor. Sony’nin en yetkili ismi konumunda bulunan Tsuyoshi Kodera, PS4’ün geleceğine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

PlayStation 4

Kodera, PS4’ün artık yaşam döngüsünün son günlerini yaşadığına işaret etti. Daha basit bir ifade ile en yetkili ağızlardan PS4’ün son günlerini yaşadığı net bir şekilde ifade edilmiş oldu. Görünen o ki PlayStation 5’in 2020 yılında çıkması artık çok daha ciddi bir iddia.