Sony akıllı telefon sektöründen çekilebilir!

sony

Japonya merkezli dünya devi Sony’de akıllı telefon bölümü adeta sarsılıyor. İddiaya göre Sony, 2016 yılında akıllı telefon sektöründen tamamen çekilebilir. Rakamlar ve daha fazlasıyla Sony’nin son durumu haberimizde. Sony, akıllı telefon sektöründen çekilecek mi?

sony-xperia

Akıllı telefon sektörünün Apple tarafında işler son derece yolunda olsa da Android cephesinde firmalar ciddi bir krize doğru ilerliyor. Onlarca farklı marka ve yüzlerce modele sahip olan Android cephesinden kötü haberler gelmeye devam ediyor. HTC’nin fabrikalarından birini satması, Samsung’tan küçülme kararı derken sıra Sony’de.

Sony’nin İcra Kurulu Başkanı (CEO) Kazuo Hirai’nin sözleri, bu durumun çarpıcılığını ortaya koyuyor. Kazuo Hirai, “Planlarımız dahilinde 2016’nın sonuna kadar bir değişiklik yok. Ancak 2016’da da benzer bir tabloyla karşılaşırsak, alternatifleri değerlendirmeye başlayacağız.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu açıklamanın ardından Sony’nin Android camiasındaki pazar payına bakacak olursak, olaylar açığa kavuşuyor. Sony’nin mali beklentilerini karşılayamadığını görüyoruz. Firmanın mobil tarafı bu yıl 480 Milyon Dolar kar beklerken rakamlar beklentileri karşılamıyor. Sony, 310 Milyon Dolarda kalmış görünüyor.

Pazar payı olarak ise akıllı telefon sektörü için en büyük pazar olan ABD’de Sony’nin sadece %1’lik bir payı olduğunu görüyoruz. Kendi vatanı Japonya’da ise bu rakam %17 seviyelerinde.

Sony, oldukça büyük bir firma yani bu haber firmanın batacağı anlamına gelmiyor. Ancak mobil taraftan çekilmesi söz konusu olabilir. Tabii böyle bir karar için 2016’nın sonunu beklememiz gerekiyor.

Diğer markalarda da benzer sorunlar gündemde. İsimsiz Çin merkezli üreticiler, markaları özellikle giriş ve orta seviye telefonlarda çok zorluyor. Amiral gemisi sınıfındaki modeller ise hiçbir zaman giriş ve orta seviye telefonlar kadar satamıyor.

Ancak umut vaad eden gelişmeler de var. IFA 2015’te duyurulan yeni Xperia Z5 ailesi henüz piyasaya çıkmamasına rağmen oldukça beğeniliyor. Özellikle kamera konusunda rakiplerine nal toplatacak olan bu yeni telefonları beklemeden yorum yapmak erken olacaktır.

5 ilginç ve deneysel Android uygulaması