Sony Qualcomm işbirliği yeni bir aşamaya taşınıyor!

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Japon teknoloji devi Sony, akıllı telefon sektöründe yeniden güçlü bir aktör haline gelebilmek için popüler ortağını kimselere kaptırmak istemiyor.

Sony Qualcomm işbirliği yeni bir aşamaya taşınıyor! Qualcomm ve Sony’nin mevcut iş birliklerini genişleteceklerini açıklamaları teknoloji dünyasında heyecan uyandırdı. Bu ortaklık kapsamında Qualcomm, Sony’nin yakın zamanda piyasaya sürülecek akıllı telefon serisi için Snapdragon yonga setlerini sağlayacak. Sony’nin orta ve üst seviye modelleri de dahil olmak üzere gelecek nesil akıllı telefonları Qualcomm Snapdragon tarafından güçlendirilecek.

Qualcomm

Anlaşma, sadece bir yonga seti siparişi üzerine kurulu değil, Qualcomm ve Sony’nin mobil teknoloji alanında yenilik yapmak için iş birliği yapacakları anlamına geliyor. Yani, her iki şirket de yeni teknolojiler aracılığıyla genel kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi ve sektör standartlarını ilerletmeyi hedefliyor. Bu duyuru, bu ayın başında ortaya çıkan bir raporla da örtüşüyor; raporda, Huawei’nin Qualcomm’un 5G yonga setlerini almadığı belirtildi.

Qualcomm ilk ceyrekte gelirlerini artirdi

Sony Qualcomm işbirliği yeni bir aşamaya taşınıyor!

Ortaklık, Qualcomm Snapdragon yonga setlerinin Sony’nin gelecek nesil akıllı telefonlarında yoğun bir şekilde entegre edileceğini doğruluyor. Bu durum, performansın artırılması ve kullanıcı deneyiminin sürekliliğinin sağlanması için büyük bir optimizasyon vaat ediyor. Qualcomm CDMA Technologies’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Asya Pasifik Bölgesi Başkanı olan O.H. Kwon, “Uzun süreli ortağımız Sony ile iş birliğimizi sürdürmekten dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz ve bu iş birliği, tüketicilere yeni nesil premium mobil teknolojiler sunmak için büyük bir fırsat sunuyor. Bu iş birliği, tüketicilerin taleplerini karşılayacak yenilikçi kullanıcı deneyimleri sağlama fırsatı veriyor” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Snapdragon 888

Sony Mobil İletişim Başkanı Tsutomu Hamaguchi ise bu duruma ek olarak, “Sony’nin en yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 V, Snapdragon 8. Nesil 2 Mobil Platformu tarafından destekleniyor ve müşteriler tarafından oldukça beğenildi. Qualcomm Technologies ile iş birliği yaparak, Snapdragon yonga setleri ile güçlendirilen gelecek nesil akıllı telefonlarımızda premium ve etkileyici deneyimler sunmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Sony Qualcomm işbirliği yeni bir aşamaya taşınıyor!

YouTube çevrimiçi oyunları mobil ve masaüstü için test ediyor