YouTube çevrimiçi oyunları mobil ve masaüstü için test ediyor

YouTube yeni özelliğini duyurdu

Wall Street Journal’ın yeni bir raporuna göre Google, çevrimiçi oyunları YouTube için olası yeni bir gelir kaynağı olarak görüyor. İşte tüm detaylar.

Video barındırma platformunun, çalışanları doğrudan YouTube üzerinden çevrimiçi oyunlara erişim sağlayan Playables adlı yeni bir ürünü test etmeye davet ettiği bildirildi. Journal’ın gördüğü dahili e-postaya göre, hangi cihazı kullandıkları önemli bile değil: Görünüşe göre oyunlara hem mobilden hem de masaüstünden erişilebilir.

YouTube çevrimiçi oyunları mobil ve masaüstü için test ediyor

Kullanıcılar, bir web tarayıcısı kullanarak bunları YouTube web sitesinde veya Android veya iOS telefondaki uygulamada oynatabilecekler. Rapor, şu anda test edilebilecek birkaç oyun olduğunu ima etse de, yalnızca Stack Bounce’dan özellikle bahsetti. Bu da oyuncuların zıplayan bir topla tuğla katmanlarını parçalamalarını sağlayan, reklam destekli bir atari oyunu. Yayının belirttiği gibi, YouTube zaten oyun canlı yayınlarından para kazanıyor, ancak bu ürün, reklam harcamalarındaki düşüşün ortasında sektörden gelir elde etmesi için ona başka bir yol sağlayacak.

Google, feshedilmiş Stadia oyun akış hizmetini büyütmede başarısız olsa ve sonunda kapatsa da, bu çaba tamamen farklı bir şey. YouTube’un zaten siteyi düzenli olarak ziyaret eden büyük bir kitlesi var, bu nedenle yeni ürünü görmek sorun olmayacak. Playables, Netflix’in ödeme yapan kullanıcılarına mobil cihazlardaki gündelik oyunlara erişmesini sağlayan oyun ürününe belki de daha çok benziyor.

Google DeepMind, denetim olmadan kendi kendine çalışan AI robotunu tanıttı