Sony Mobile, Xperia markası ile iletişimi yeni baştan tanımlıyor

Xperia X Renkleri 1

Sony Mobile, Xperia markasının yeni yüzünü; ilk “X” Serisi akıllı telefonlarını ve iletişimin geleceğini yenilik ile şekillendirme vizyonunu yansıtan, ortamla bağlantılı cihazlarını tanıttı.  

Xperia X Serisi, Sony Mobile’ın yeni marka vizyonunu yansıtırken akıllı teknolojilerin yeni katmanlarını en beğenilen Xperia özellikleri olan kamera, pil ömrü ve tasarım ile birleştiriyor ve her gün için daha akıllı ve basit çözümler sunuyor.
 
Beklenmedik olanı öngörmek zor fakat imkânsız değil, yeni nesil Xperia kamera anlık çekimleri bir üst seviyeye taşıyor ve keskin odaklama ile hızlı ve hareketli anları net bir şekilde görüntülemenize imkân tanıyor. Sony’nin α kamera mühendisleri ile yakın işbirliği içinde geliştirilen ve X ve X Performance cihazlarında yer alan yeni öngörücü otomatik odaklama, önce fotoğrafını çekeceğiniz nesneyi seçtiriyor, sonrasında da nesnenin hareketini öngörüyor böylece hareketi mükemmel odakla bulanıklık olmadan yakalamanızı sağlıyor.

Xperia X _Renkleri

Gelişmiş özellikler Xperia’nın stamina moduna ihtiyaç duyuyor yani X serisi iki güne kadar dayanan pil ömrü imkânı sunan Sony’nin akıllı pil yönetimine de sahip. Ayrıca tek şarjla daha uzun süre kullanım sağlamanın yanı sıra Sony, akıllı telefon sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Qnovo uyarlanabilir şarj teknolojisi ile işbirliğine imza atıyor. Qnovo uyarlanabilir şarj, cihazın pilinin iki kat daha uzun yaşamasına yardımcı oluyor. X serisindeki her bir telefon en gelişmiş özelliklere sahip olan işlemcilerden güç alıyor. Xperia X Qualcomm Snapdragon 650, X Performance Qualcomm Snapdragon 820 ve XA modeli ise Mediatek Helio P10 işlemcilerini kullanıyor.
 
Sony tasarımcıları, cihazın elinize en doğal şekilde oturması için mümkün olan en iyi malzemeleri; doku ve kavisi araştırdı. Xperia X serisinde yer alan tüm akıllı telefonlar kıvrımlı cam çerçevesi ile birlikte Sony kullanıcılarının tanıdık olduğu elde tutuşu kolaylaştıran kasa ile karşımıza çıkıyor. Köşeden köşeye ekran özelliğini hayatınızın içine kusursuz biçimde dahil eden birleşik tasarım konsepti, Xperia XA’da da yer alıyor.
 
Xperia X, Xperia X Performance ve Xperia XA modellerinin her biri uyumlu son moda kılıfa sahip olup beyaz, grafit siyahı, limon yeşili ve pembe altın renkleriyle 2016’nın yaz aylarından itibaren beğenilere sunulacak.
 
Yeni akıllı ürünler ve konseptler, evde ya da yolda nerede olursanız olun bulunduğunuz her durum ve ortama uyum sağlamak için tasarlanmıştır. Sony mobile bu yeni kategoriyi, tercihleri, aktiviteleri ve davranışları anlayan akıllı cihazların yararlı ve içeriksel bilgi sağlaması olarak değerlendiriyor.

Xperia Ear_Gri_Tasarim

Xperia Ear, hayatın tadını ödün vermeden çıkarmanızı sağlayacak yeni-nesil kablosuz bir kulaklık. Ajanda, hava durumu ve güncel haberlerle kullanıcıyı hareket halindeyken bilgilendiren kulaklık, Sony’nin ses teknolojisi ile çalışıyor, sözlü komutlara cevap verip arama komutu alabiliyor, internette arama yapıp, sözlü mesajı yazıya çevirebiliyor ya da belli bir konuma ulaşmak için rota yönlendirmeleri sağlayabiliyor.

Kulaklık Android akıllı telefona NFC ya da Bluetooth aracılığıyla bağlanarak ilişkili uygulama ile iletişime geçiyor. Bu uygulama ile kullanıcı ayarlarını kişiselleştirebiliyor.

Xperia Ear, rahat ve hafif silikon kulak aparatı olarak IPX2 su-koruması ve tüm gün süren pil ömrü3 ile sürekli kullanım için üretildi. Cihaz, Grafiti siyah rengiyle sunuluyor ve yenilikçi kılıfına yerleştirildiğinde şarj edilebiliyor.

Xperia Eye, ultra kompakt, giyilebilir geniş-açılı kamera olarak kavramsal bir vizyon: Kıyafete kolayca iliştirebiliyor veya boyun çevresinde giyilebiliyor. Cihaz, Sony’nin beğenilen kamera ve algılama teknolojisini en küçük boyutta sunuyor. 360 derece küresel merceği ile doğal görüntü alanını yakalıyor; 4K çekim ve video yayını sağlayan 21MP Exmor RS mobil imaj sensörü içeriyor. Akıllı objektif kapağı teknolojisi yüz ve ses algılama özellikleri ile teknoloji kaynaklı endişelerinize son verirken hayatın anlarından keyif alıp aynı anda bu anları saklayabilmenizi sağlıyor.

Xperia Projektör konsepti, haber ve hikayelerinizi evinizdeki pürüzsüz herhangi bir yüzeyde ailenizle paylaşabilmeniz için doğal ve etkileşimli bir arayüz sunuyor. Akıllı telefon ekranı gibi dokunmaya, sese ve mimiklere yanıt veriyor.

Xperia Agent,   kullanıcıya yararlı bilgiler verebilen, iletişim kurmayı ve ev içi gereçlerin kontrolünü sağlayan bir kişisel asistan. Kullanıcısının ilgi alanlarını ve profilini öğrenip durumsal bilgi ve tavsiyeler veriyor. Sony’nin ses teknolojisiyle güç bulan Xperia Agent, birçok komuta yanıt verip içinde bir kamera barındırmasının yanı sıra projektörüyle düz yüzeylere içerik yansıtabiliyor.

RM-X7BT Adaptor

Sony’nin ses teknolojisini kullanan araç içi bluetooth kumandası RM-X7BT, kablosuz müzik yayını sağlarken sürüş esnasında akıllı telefon fonksiyonlarını aktifleştiriyor. Kablosuz ses yayını ve el kullanmadan arama yapabilen ‘adaptör’ modülünden oluşan RM-X7BT, bu özellikleriyle güvenli sürüş halindeyken navigasyon gibi akıllı telefon fonksiyonlarına erişimi kolayca sağlıyor.
RM-X7BT araç içi bluetooth sistemi 2016 yazından itibaren görücüye çıkacak.

Siber saldırı mobilden gelebilir