Sony PlayStation Studios oluşumunu duyurdu

sony playstation studios

Japon elektronik devi Playstation 5’i piyasaya sürmeye hazırlanırken, yeni bir oyun geliştirme stüdyosu da kurduğunu duyurdu.

Sony Playstation Studios ismini alacak yeni oyun stüdyosu, Sony bünyesindeki oyun geliştirme ekiplerini bünyesinde toplayacak ve tüm oyun projelerini yürütecek.

Sony PlayStation Studios, Xbox Game Studios ile rekabet edecek

Playstation ekosisteminde, oyuncuların bir oyunun şirket garantisi ile şirket içinde geliştirildiğini anlayabilmeleri için oluşturulan yeni stüdyo, rakibi Microsoft’un Xbox Game Studios’u gibi çalışacak.

Sony’nin bünyesinde bulunan oyun geliştiricileri bugüne kadar “Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios” organizasyonu altında toplanmıştı. Ancak bu isim, video oyuncuları için akıl karıştıran bir etki yaratıyordu. Playstation Studios ismi ile Japon devi şimdi doğrudan Playstation kullanıcılarının dikkatini çekmiş olacak.

Steam yaz indirimleri 2020 ne zaman başlayacak?

Playstation Studios ismi altında şu oyun yapımcıları toplanacak: Polyphony Digital (Gran Turismo), Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us), Insomniac Games (Spider-Man), Santa Monica Studio (God of War), Media Molecule, or Sucker Punch (inFamous, Ghost of Tsushima).

sony playstation studios

Bu yeni oluşumla beraber, şirketin oyunlarının açılışında yeni stüdyonun logosu ve animasyonu da yer alacak.

Pandemi nedeniyle 2020’de insanların uzun süre evlerine kapalı kalacağı anlaşıldığından, oyun endüstrisinde insanları kendi oyunlarına çekmek için büyük bir rekabet başladı. Sony’nin de bu rekabet dahilinde yeni yapılanmaya gittiği düşünülüyor. Şirket çok merak edilen Playstation 5’i Kasım ayındaki çıkaracak diye beklenirken, tarihi Ekim’e çektiği de vurgulanıyor.