Sony kanalında Xbox One videosu!

Sony, ezeli rakibi Microsoft’un Xbox One için E3 2017’de yayınladığı bir oyun videosunu kendi kanalında yayınladı. İşte detaylar.

Konsol dünyasının iki dev ismi arasında önemli bir rekabet söz konusu. Muhtemelen bu rekabet Xbox One X’in satışa sunulmasıyla daha da üst bir seviyeye ulaşacak. Zira E3 2017’de gösterilen oyunlar da bu durumun en net kanıtlarından biriydi.

Bilindiği üzere E3 2017’de Sony PlayStation 4’e özel olarak yayınlanacak olan birçok oyun tanıttı. Microsoft bu durumun altında kalmamak için bazı önemli yapımların, ilk olarak Xbox One’da oynanabilir olması için önemli adımlar attı. Söz konusu yapımlardan birisi de Bioware tarafından geliştirilen Anthem isimli aksiyon oyunuydu.

Açık dünya temalı ve online tabanlı bir sisteme sahip olan Anthem için E3 2017’de Xbox One üzerinde bir oynanış videosu yayınlanmıştı. Sony bu videoyu alarak, RB – LB tuşlarının göründüğü kısmı R1 – L1 şeklinde montajlayarak kendi YouTube kanalına yükledi. Fakat bu başarısız montaj kısa sürede oyuncular tarafından fark edildi.

Durumun fark edilmesi üzerine harekete geçen Sony yetkilileri, videoyu hızlı bir şekilde YouTube kanalından kaldırdı.

Konuyla ilgili görselin yayılması üzerine, Xbox Pazarlama Yöneticisi Aaron Greenberg, “Oops! 😀” şeklinde bir ileti paylaşarak, Sony’i tiye aldı.

Sony tarafından kaldırılan videodaki montajlı kısma aşağıdan göz atabilirsiniz.

xbox one
Gerçekten de tuş takımının değiştirilmek istendiği net bir şekilde anlaşılıyor. Ne diyelim, Sony’e yakışmadı.