İki Yeni Xbox One Modeli Yolda!

xbox one elite kol set

Microsoft, Haziran ayında düzenlenecek E3 organizasyonunda yeni Xbox One modelini tanıtması bekleniyor. 

Xbox One’ın, rakibi Sony PlayStation 4’u yakalamak için yaptığı hamlelerin ardı arkası kesilmiyor. Microsoft’a yakınlığıyla tanınan hatta Amerika’da, şirketin “gayri-resmi blogger’ı” olarak tanımlanan Brad Sams, Podcaster yayınında, Amerikalı devin yeni oyun planından söz etti.

Buna göre Microsoft, yeni Xbox One modelini, yaz ayındaki E3 organizasyonunda tanıtacak. İlk kez 1995 yılının Mayıs ayında düzenlenen organizasyon, 21 yıldır oyun dünyasının nabzını tuttu.

Brad Sams’e göre, Microsoft’un en büyük sürprizi Xbox One Mini olacak. Brad Sams, bu model hakkında detay vermekten kaçınırken, diğer bir bilişim otoritesi Tom Warren (Kendisini The Verge’den tanıyoruz), Mini modelin, orijinal modelden yüzde 40 küçük ve bir o kadar da hafif olacağını iddia etti.

Xbox One

Şimdi, mikrofonlarımızı yine Brad Sams’e çeviriyoruz. Brad Sams, Microsoft’un E3 organizasyonunda tanıtmayacağı ancak şirketin geleceğinde önemli bir yeri bulunan ve 2017’de satışa sunulacak farklı bir modelden bahsediyor. Brad Sams’e göre, sekizinci nesil konsolun “Premium” sürümü, standart konsola göre, daha güçlü işlemciye ve daha yüksek sabit disk alanı ile belleğe sahip olacak.

Güncel Xbox haberlerini anbean paylaşan internet sitesi Kotaku’ya göre bu “Premium” model, 2 TB’lık bir sabit diske sahip olacak. Bu bile başlı başına kayda değer bir gelişmeyken, işlemcinin geliştirilmesi de önemli bir yenilik olacak. Hatta söz konusu işlemcinin kod ismi “Scorpion” olarak belirlenmiş. 2 TB’lık mucizenin, Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğüyle de tam uyumlu olması bekleniyor.

Peki bu geliştirmeler, Sony PS4’ü tahtından indirebilecek mi, bunu zaman gösterecek.

Microsoft, Nokia’yı Tarihten Silmeye Kararlı