Sony hata yaptı Mafia II Definitive Edition yanlışlıkla ücretsiz oldu! Kapan kaptı!

Mafia II Definitive Edition

2K Games’in grafiklerini yenileyip satışa sunduğu Mafia II Definitive Edition, PlayStation cephesinin hatası sonrasında ücretsiz oldu!

2K Games, geçtiğimiz günlerde bir duyuru yapmış ve Mafia serisinin ekmeğini daha fazla nasıl yiyebilirim diye Definitive Edition sürümlerinin geleceğini açıklamıştı. Oynanış videoları da yayınlanan bu yeniden yapımlardan Mafia II Definitive Edition, 19 Mayıs gecesi sürpriz bir şekilde indirime sunuldu. Türkiye’de 199 TL‘den satışa sunulan oyun sürpriz bir şekilde Malezya PSN‘inde ücretsiz olarak yayınlandı.

PlayStation’ın yaptığı hata sonrası tüm dünya Malezya PSN hesabı açıp oyunu kütüphanelerine eklemeye başladı. Hatanın fark edilmesinin ardından PlayStation cephesi sessiz sedasız oyunun fiyatını güncelledi ve ücretsiz olmaktan çıkardı. Ancak bu süre zarfı içerisinde onbinlerce oyuncu oyunu kütüphanelerine ekleyip çoktan indirmeye başlamıştı bile.

PlayStation 5 oyunları için geri sayım başladı!

Sony’nin şimdiki süreçte oyunu kütüphanelerine ücretsiz olarak ekleyenler için nasıl bir aksiyon alacağı bilinmiyor. Muhtemelen oyunu ücretsiz alanların kütüphanelerinden kaldırılacak ve bir daha indirme imkanı sunulmayacak. Oyunu indirenlerin ise oyunu oynamaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Mafia II Definitive Edition

Grafikleri baştan elden geçirilen oyunun, oyun motorunun aynı olduğunu ve yeni grafiklerden başka ekstra bir şey sunmadığını belirtelim. PC, PlayStation 4 ve Xbox One için gelen oyunun güncel sistem gereksinimlerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mafia II Definitive Edition Sistem gereksinimleri 

Minimum Sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 8.1 64-bit

İşlemci: Intel i5-2500K or AMD FX-8120

Bellek: 6 GB RAM

Ekran Kartı: 2GB NVIDIA GeForce GTX 660 or 2GB AMD Radeon HD7870

Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Ses Kartı: DirectX Compatible

Önerilen Sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 8.1 64-bit

İşlemci: Intel i7-3770 or AMD FX 8350

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: 4GB NVIDIA GeForce GTX 780 or 4GB AMD Radeon R9 290X

Depolama: 50 GB kullanılabilir alan