Sony E3 2020 etkinliğine de katılmayacak!

Sony E3 2020

Sony, E3 etkinliklerini pas geçmeye devam ediyor. 2019’da E3’e katılmayan Sony E3 2020 etkinliğine de katılmayacağını açıkladı.

Sony, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen E3 2019 etkinliğine katılmayacağını açıklamıştı. E3 yerine kendi etkinliklerini dijital ortamda düzenleyen Sony’nin bu yılki etkinliğe katılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Çünkü bu yıl PlayStation 5’in tanıtılacağı yıl. Her yıl olduğu gibi yeni nesil PlayStation’ın E3 ektinliğinde sergilenmesi bekleniyordu. Ancak Sony yine yaptı yapacağını ve E3 2020 etkinliğine katılmayacağını resmi olarak açıkladı.

Sony Interactive Entertainment sözcüsü GamesIndustry.biz verdiği demeçte “Kapsamlı bir değerlendirmeden sonra Sony Interactive Entertainment olarak E3 2020’ye katılmamaya karar verdik.” açıklamasında bulundu.

Xbox Series X gelmiş geçmiş en güçlü konsol olacak!

Sözcü ayrıca; “Dünya çapında yüzlerce tüketici etkinliğine katılarak 2020 yılında küresel etkinlikler stratejimizi temel alacağız. Odak noktamız hayranların PlayStation ailesinin bir parçası olduklarından ve en sevdikleri içerikleri oynayabilmelerinden emin olmaktır. PlayStation 5’in yakında piyasaya sürülmesiyle hayranlarımıza büyük sürprizler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Sony E3 2020

Sony muhtemelen ayrı bir etkinlik düzenleyip yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’i o etkinlikte tanıtılacak. Yine Haziran aylarına doğru tanıtılması beklenen PlayStation 5’in çıkış tarihi ise Kasım ayını bulacak.

Xbox cephesi için Sony’nin E3’e katılmaması büyük bir avantaj olacak gibi görünüyor. Xbox Series X ile yeni nesile merhaba diyecek olan Xbox cephesi bakalım geçen yıl elinin tersiyle ittiği fırsatı bu yıl güzel bir şekilde değerlendirebilecek mi?