Sony, Discord sohbeti PlayStation’a entegre edecek

Sony, Discord sohbeti PlayStation'a entegre edecek

PlayStation kullanıcıları yakında birbirleriyle iletişim kurmanın başka bir yolunu bulabilir. Sony geçtiğimiz günlerde Discord ile ortaklık kurduğunu ve hizmeti önümüzdeki yılın başlarında PlayStation Network’e entegre edeceğini duyurdu.

Sony ve Discord, popüler oyun odaklı sohbet uygulamasını PlayStation’ın kendi yerleşik sosyal araçlarıyla entegre edecek bir ortaklık duyurdu. Yakın zamanda satın alma görüşmeleri yaşandığından, bu büyük hareketin gerçekleşmesi çok zaman almadı. Sony, Microsoft’tan daha iyi bir anlaşma teklif etmiş ve söylentilere göre halka arz öncesinde şirketteki açıklanmayan bir azınlık hissesini devralmış gibi görünüyor. CEO ve Başkan Jim Ryan., “Amacımız, Discord ve PlayStation deneyimlerini gelecek yılın başlarında konsolda ve mobil cihazlarda bir araya getirerek arkadaşların, grupların ve toplulukların birlikte oyun oynarken takılmalarına, eğlenmelerine ve daha kolay iletişim kurmalarına olanak sağlamaktır” dedi. Bu entegrasyonun nasıl görüneceğinden henüz emin değiliz. Muhtemelen, arkadaşlarınızla PSN’de sesli veya yazılı olarak etkileşime girmenize izin verecek bir tür Discord sohbet arayüzü olacağı anlamına geliyor, ancak tam olarak gelişmekte olan bir uygulama veya daha sınırlı bir uygulama olup olmayacağı belirsiz.

Sony, Discord sohbeti PlayStation'a entegre edecek

Üstelik Sony Interactive Entertainment, H Serisi’nin bir parçası olarak Discord’a bir azınlık yatırımı yaptı. Oyuncular tarafından popüler hale getirilen hizmetin 140 milyondan fazla kullanıcısı var. Neredeyse Microsoft tarafından bu yılın başlarında en az 10 milyar dolara satın alınmıştı, ancak görüşmeler şimdilik sona ermiş görünüyordu.

Ethereum bir rekor daha kırdı