Sony Daha Az Akıllı Telefon Üretecek

Xperia Z

Akıllı telefon pazarında bir türlü istediği başarayı yakalayamayan Sony’nin önümüzdeki yıldan itibaren daha az akıllı telefon piyasaya süreceği belirtiliyor.

Bu yılın başında piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5’le istediği başarıyı yakalayamamasının ardından mali sıkıntılar yaşayan Samsung’un önümüzdeki yıldan itibaren daha az akıllı telefon üretme yönündeki kararının şaşkınlığı henüz devam ederken, benzer bir açıklama da Japon teknoloji devi Sony‘den geldi. Reuters tarafından yer verilen habere göre, PlayStation ve görüntü teknolojilerine öncelik vermek isteyen Sony önümüzdeki yıldan itibaren daha az akıllı telefon piyasaya sürecek.

xperiaz

Akıllı telefon pazarındaki payını son yıllarda kaybetmeye başlayan ve Samsung, LG Electronics ve HTC Corporation gibi zorlu rakiplerin karşısında istediği sonuçları bir türlü alamayan Sony, akıllı telefon pazarındaki zararını azaltmak için daha önce de bazı önlemler almış ve ABD gibi kar getirmeyen pazarlardan geri çekilmişti. Ancak görünen o ki sadece belirli pazarlara odaklanmak da Japon teknoloji devinin akıllı telefon pazarında zarar etmesini engelleyememiş.

Sony‘nin aldığı bu karar sonrası önümüzdeki yıl piyasaya kaç akıllı telefon modeli süreceği henüz bilinmiyor olsa da, firmanın önümüzdeki yıl için sadece bir amiral gemisi akıllı telefon hazırlayacağı bir süredir konuşuluyordu. Bu da demek oluyor ki hakkındaki ilk detaylar geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Xperia Z4‘ün Sony’i önümüzdeki yıl boyunca taşıması bekleniyor.

Interstellar’daki Solucan Deliği Linux’la Yapılmış