Sony 2013’te 1.25 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Sony 2013te 1.25 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Son yıllarda bir türlü istediği mali sonuçları yakalayamayan Sony, 2013 yılında da 1.25 milyar dolarlık zarar açıklayarak kan kaybetmeye devam etti.

Teknoloji dünyasında yıllardır adından söz etmeyi başaran ve her yıl ilgi çekici yeni ürünlerini piyasaya süren teknoloji devlerinin mali sonuçlarda istediğini elde edememesi, son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkmaya başlayan bir durum oldu. Bu firmaların başında son yıllarda beklenenden yüksek zarar açıklayan Acer ve Sony geliyordu. Japon teknoloji devi Sony bu yıl da durumu değitiremedi ve 2013 yılında da kayda değer zarar açıklayarak yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

Sonny

Teknoloji alanında faaliyet gösteren birçok firma halka açık firmalar olduğu için mali rakamlarını yatırımcılarıyla paylaşmak durumunda kalıyor ve elde edilen yüksek karlar bu firmaların marka değerini arttırırken, Sony gibi açıkladıkları zararla gündeme gelen firmaların marka değeri önemli ölçüde zarar görüyor. Yıllardır yüksek zararlar açıklayan Sony, 2013 yılı için açıkladığı mali rakamlarında da 1.25 milyar dolarlık zarar bildirdi. Bu durumu tersine çevirmek için çalışmalarını sürdüren firmanın bilgisayar bölümünü yakın zamanda elde çıkarması bekleniyor.

Galaxy S5 Satışları 10 Milyonu Geride Bıraktı