Sonunda sıfır otomobil fiyatları düşmeye başladı!

sıfır otomobil

2021’in gelmesiyle birlikte sıfır otomobil fiyatları da düşmeye başladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Pandemi sürecinde Türkiye’deki otomobil sektörü uçuşa geçti. Tüm dünyada otomobil satışları düşerken Türkiye’de ise adeta patlama yaşandı. Elbette bu patlamanın temel nedeni insanların yatırım için araba almaları oldu. Öyle ki bir dönem en karlı yatırım aracı otomobiller olmuştu. Sıfır olarak aldığınız bir otomobili ertesi gün liste fiyatının çok daha yukarısına satabiliyorsunuz.

2020’de ülkemizde hizmet veren hemen hemen bütün otomobil üreticileri adeta yok sattı. Hatta şu anda bile pek çoğu sıfır otomobil için ileri tarihli günler veriyorlar. Yani ülkemize gelecek olan sıfır otomobillerin çoğu daha gelmeden, hatta belki daha üretilmeden satılmış oluyor.

Elbette burada arz-talep dengesinin şaşması da fiyatların artmasında etkili oldu. Çünkü üretilen miktar, Türkiye’nin talebini karşılamaya yetmedi. İşte bu durumun temel nedeni de koronavirüs pandemisi diyebiliriz.

sıfır otomobil fiyatları

Sıfır otomobil fiyatları düşmeye başladı

Covid 19 virüsünün dünyaya yayılması ile birlikte pek çok üretici, yarı zamanlı çalışma planına geçti. Hatta bazı otomobil üreticileri bir süreliğine kepenklerini tamamen kapatmıştı. Elbette burada üretilen otomobil için gerekli parçaların tedarikinde de sorunlar çıkması önemli rol oynamıştı.

Nihayet üretim bandının normale dönemsi ve art talep oranının dengelenmesiyle birlikte otomobil fiyatları da düşmeye başladı. 2020 yılında 12 ay boyunca fiyatlarda sürekli bir artış söz konusuydu. 2021’in gelmesiyle birlikte fiyatlar da yavaş yavaş normale dönemeye başladı.

Volkswagen Polo Ocak ayı fiyatları netleşti