Sokak lambaları kullanıcılara internet dağıtacak

Li Fi teknolojisi

Dünya nüfusunun yaklaşık olarak yarısının internet kullanamıyor olması sokak lambaları üzerinden internet dağıtılması gibi çılgın fikirler ortaya çıkarabiliyor. Kabaca bir hesap yapıldığında 3 milyar kadar insanın internet ile bağının olmadığı söyleniyor ve Google gibi büyük küresel şirketler bunu kayıp olarak görüyor.

Kısa bir süre önce geliştirilen ve birçok platformda duyurulan Li-Fi teknolojisi artık internetin bütün insanlara yayılmasını sağlayacak. Böylece internetin girmediği hiçbir mekan kalmayacak. Asıl hedef bu olsa bile yine de Li-Fi teknolojisi ile ilgili akıllarda bazı soru işaretleri bulunuyor.

Sokak lambaları interneti tamamlayıcı özelliğe sahip olacak

Radyo dalgalarının led ışık ile bütünleşmesi anlamına gelen Li-Fi teknolojisi, son dönemlerin popüler donanımları içerisinde yer alıyor. Özellikle de Nokia gibi büyük şirketler bu teknolojiye kritik önem veriyor.

internet teknolojisi

Radyo dalgaları ile yayılan veriler LED ışıkları sayesinde ışığın içerisinde bir veri haline geliyor. Bu verilere insan gözünün erişme imkanının bulunmaması güvenlik önlemlerini artırıcı bir etki oluşturuyor. Işıklardaki veriler interneti algılayabilen cihazlarda şifre olarak çözülüyor.

Muhtemelen çok yakın bir zamanda artık sokak lambalarının etrafında bir sürü insan olduğunu görebilirsiniz. Geleceğin teknolojisi olarak değerlendirilen nesnelerin interneti ve Li-Fi teknolojisi büyük kolaylıklar sağlayacak diyebiliriz. Peki siz bu teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

TP-Link Archer T4E ile masaüstü PC’nizde yüksek hızda internet keyfi!