iPhone 7, Li-Fi’ye destek mi verecek?

iPhone 7 Li Fi’ye destek mi verecek

iPhone 7, Li-Fi’ye destek verebilir.

iPhone 7 ile gelmesi muhtemel olan Li-Fi Teknolojisi, günümüzde yaygın olarak kullanılan Wi-Fi’dan 100 kat daha hızlı.

Laboratuvar Deneylerinde saniyede; 224 GB İndirme Hızına ulaşan Li-Fi Teknolojisi ile HD kalitesindeki Filmleri 1 saniyeden kısa sürede indirebileceksiniz.

Wi-Fi’dan farklı olarak Işık yardımıyla Veri Transferi sağlayan bu Teknolojinin bazı kısıtlamaları var. Li-Fi Teknolojisi gerekli Işık Kaynağının kurulduğu ortamdan başka bir yerde kullanılamıyor.

Cihazınızı yan odaya götürmeniz mümkün bile değil. Li-Fi’ın bu tip durumlara çözüm üretmesi gerekiyor. Ofis ortamlarında kullanılması daha uygun olan bu Teknoloji, Apple’ın desteği ile günlük hayata uyarlanabilir.

Twitter Kullanıcısı Chase Fromm’un iOS 9.1 kodlarında yaptığı, daha sonra AppleInsider’ın da doğruladığı söylenen keşfe göre: “Li-Fi Capability”, Firmware –Yazılım- içerisinde yer alıyor.

Buradan Apple’ın Li-Fi Teknolojisini denediği anlaşılıyor. Edinburgh Üniversitesi’nden Profesör Harald Haas tarafından geliştirilen Li-Fi Teknolojisi, verileri; Radyo Dalgaları yerine Işık üzerinden aktarıyor.

Bunun için gözün fark edemeyeceği kadar hızlı yanıp sönen LED Lambaları kullanılıyor. Bakalım, Li-Fi gerçek olacak mı? Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Yeni Batman Arkham Knight DLC’si PC’de!