HTC One M9 Aşırı Isınma Sorunlarıyla Boğuşuyor

HTC One M9 5751

Daha önce HTC Corporation tarafından açıklanan tarihte piyasaya sürülmeyen HTC One M9’un aşırı ısınma sorunları nedeniyle ertelendiği iddia ediliyor.

Tayvanlı telefon üreticisi HTC Corporation’ın geçtiğimiz günlerde Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2015 kapsmaında resmi olarak tanıttığı yeni amiral gemisi akıllı telefonu HTC One M9‘un bugün Tayvan’da satışa sunulması bekleniyordu. Ancak merakla beklenen telefon daha önce açıklandığı tarihte satışa sunuldu ve HTC’nin yeni telefonuna kavuşmak için bekleyen birçok kullanıcı hayal kırıklığına uğradı.

HTC+One+M9_Silver_Left

HTC One M9‘un daha önce açıklanan tarihte Tayvan’da satışa sunulmamış olmasıyla ilgili henüz HTC Corporation cephesinden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, Tayvan basınında yer verilen haberler telefonun ciddi bir problemle karşılaşmış olabileceğini gösterdi. Tayvan basınında yer alan haberlere göre HTC One M9’un test aşamasında görülen aşırı ısınma sorunları, telefonun çıkışının ertelenmesine neden oldu.

HTC’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonunda görülen bu aşırı ısınma sorunlarının sebebi olarak ise telefonda kullanılan Snapdragon 810 işlemci gösteriliyor. Bu yılın en popüler mobil işlemcisi olması beklenen Snapdragon 810 üretim aşamasında aşırı ısınma sorunlarıyla karşılaşmış ve bunun sonucu olarak çıkışı uzun süre ertelenmişti.

Xiaomi Kendi Akıllı Saatini Geliştiriyor