Snapdragon 8 Gen 3 GPU ünitesi ile fark yaratacak

Qualcomm

Mobil işlemci dünyasının tartışmasız bir numaralı ismi olan Qualcomm, yeni amiral gemisi modeli için çok iyi hazırlanıyor.

Snapdragon 8 Gen 3 GPU ünitesi ile fark yaratacak. Qualcomm, geçtiğimiz yılın sonuna doğru Snapdragon 8 Gen 2’yi duyurdu ve bu işlemci kümesini şu ana kadar zaten birçok amiral gemisi telefonda gördük. İşlemcinin performans ve verimlilik açısından 8 Gen 1 yonga setine kıyasla önemli bir yükseltme olduğu şüphesizdir. Söylentiler, Qualcomm’un yılın son çeyreğinde çıkacak olan Snapdragon 8 Gen 3 ile sınırları daha da zorlayacağı yönünde. En son bilgiye göre, yonga seti GPU performansında %50’lik bir artış alacak.

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’a göre, Qualcomm, mevcut Snapdragon 8 Gen 2′ye kıyasla önemli ölçüde daha güçlü bir GPU ile yakında gelecek olan Snapdragon 8 Gen 3’ü tanıtmayı planlıyor. Sızıntıya göre, Adreno 740’ı alan GPU’nun, nedeni açık olan Adreno 750 adı verilebilecek ve öncüsüne göre %50 daha iyi performans sunacak.

Snapdragon 8 Gen 2

Snapdragon 8 Gen 3 GPU ünitesi ile fark yaratacak

Duyum kanalı, Snapdragon 8 Gen 2 ve Apple’ın A16’sı arasındaki GPU performansındaki farkın zaten oldukça önemli olduğunu belirtiyor ve gelecek nesil Snapdragon 8 Gen 3 yongasının GPU departmanında Apple’ın yaklaşan A17 yongasının önünde kalmaya devam edeceğini düşünüyor.

Snapdragon 895 2

Şu ana kadar bildiklerimize göre, Snapdragon 8 Gen 3 benzersiz bir 2+3+2+1 mimarisine sahip olacak, ancak belirli saat frekansları henüz mevcut değil. Bu bilgilerin de önümüzdeki günlerde gelecek yeni sızıntılarla netleşeceğini söyleyebiliriz. Snapdragon 8 Gen 3 GPU ünitesi ile fark yaratacak.

Microsoft Teams, görüntülü görüşmelere Snapchat AR Lensleri ekliyor