Snapdragon 600 serisinde iki isim değişikliği yapıldı!

qualcomm snapdragon

En popüler mobil yonga üreticisi olan Qualcomm, iki işlemcisinde isim değişikliğine gitti. Yeniden isimlendirme ile Qualcomm Snapdragon 650 ve Snapdragon 652 karşımızda. Detayları haberimizde.

qualcomm-snapdragon

Özellikle Android cephesinde artık görmeye alıştığımız Qualcomm Snapdragon serisi işlemcilerde önemli bir değişiklik gündemde. Firma, tamamen stratejik bir hamle ile iki yongasının adını değiştirdi. Henüz bu yongaları kullanan bir akıllı telefon yok ancak 2016 yılında sıkça karşılaşacağız.

Snapdragon 618 olarak duyurulan yonga bundan sonra Snpdragon 650 olarak adlandırılacak. Snapdragon 620 ise Snapdragon 652 olarak karşımıza çıkacak. Bu yongalar henüz bir akıllı telefonda kullanılmıyor ancak 2016 yılında duyurulacak modeller için ortaya çıkması muhtemel bir kafa karışıklığı söz konusu.

Firmanın bu sınıflandırması tamamen kendi ürünlerinin pazarlamasıyla ilgili bir süreç. Numaralandırmanın değişmesi, işlemcilerin de yeni ve güncel olduğu anlamına geliyor. Cat. 6 LTE ve 4K ULTRA HD video kaydını destekleyecek olan bu yongaların eski yongalarla karışmaması için böyle bir değişiklik yapılmış durumda.

Diğer yandan bu değişiklik yeni bir ürün ailesine yer açmak için de yapılmış olabilir. Eski isimler ve numara ekleri daha farklı özellikler sunan bir yongaya ön hazırlık olabilir. Ancak şimdilik bilmemiz gereken şey oldukça basit. Snapdragon 618 yongası Snpdragon 650 olarak adlandırılacak. Snapdragon 620 ise Snapdragon 652 olarak cihazlarda yerini alacak.

snapdragon-isim-degisikligi

iPhone 7 için hazırlanan 6 ilginç konsept sizlerle!