LG G5 Snapdragon 652 kullanan versiyon ile gelecek!

LG G5 Snapdragon 652

MWC 2016 kapsamında duyurulan ilk akıllı telefon olan LG G5 Snapdragon 652 kullanan versiyonu ile görüldü. Modelin detayları sizlerle.

Güney Koreli akıllı telefon üreticilerinden olan LG, geçtiğimiz hafta Barselona’da yeni amiral gemisi G5’i duyurdu. Qualcomm Snapdragon 820 yongasından güç alan telefonun yeni bir versiyonu görüldü. Bu versiyon Snapdragon 820 kullanmıyor.

LG G5 Snapdragon 652 seçeneği!

GFXBench’te görüntülenen yeni bir telefon dikkat çekti. LG H840 olarak adlandırılan model, yeni LG G5 versiyonuna işaret ediyor. Bu versiyon, ucuz LG G5 olarak bazı bölgelerde özel olarak satışa çıkacak. İlk etapta Latin Amerika bölgesi bu modelin satılacağı ilk coğrafi bölge olarak öngörülüyor.

Bu gelişme henüz LG tarafından doğrulanmadı ancak firma daha önce de bazı önemli telefonları “Lite” versiyon ile satmıştı. “Lite” versiyonlar donanımsal olarak daha düşük seviyeli ve daha uygun fiyatlı oluyor. Dolayısıyla bu telefon da LG G5 Lite şeklinde adlandırılabilir.

LG G5 Snapdragon 652 versiyonunda aynı zamanda 2 veya 3 GB RAM olacak. Ekran çözünürlüğü tarafında da Full HD seviyelerine bir düşüş söz konusu olabilir. Bu özel versiyon hakkında şimdilik elimizdeki veriler bu kadar.

Qualcomm Snapdragon 652 yongası, Aralık 2015’ten önce Snapdragon 620 olarak adlandırılıyordu. Firma bu işlemci için bir isim değişikliği yaptı. 1.8 GHz hıza ve 8 çekirdeğe sahip olan Snapdragon 652 yongası beraberinde Adreno 510 GPU da geliyor. 4K video kaydı, Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisi ve 21 MP’e kadar kamera desteği gibi önemli özellikler destekleyen bu yonga yine de Snapdragon 820’nin altında yer alıyor.

HTC Vive’ın Satış Fiyatı Belirlendi!