Depremden kurtaran yatak konsepti! – Video

deprem aninda koruyan yatak

Doğal afetler günümüz teknolojisiyle önlenemese de alınabilecek çok sayıda tedbir var. Bu haberimize konu olan yatak konsepti ise depreme dair şimdiye kadar üzerinde çalışılmış en başarılı konsept olmaya aday.

deprem-aninda-koruyan-yatak

Geçtiğimiz gün Ankara merkezli yaşanan deprem, Türkiye’nin deprem sorununu tekrar akıllara getirdi. Yaşanan deprem ufak ölçekte olsa da ülkemizin bir deprem kuşağında bulunmasını akıllara tekrar getirdi. İşte bu sebeple, bir depremden korunma yolu olarak geliştirilen bu özel yatak konseptini sizlerle paylaşıyoruz.

Aşağıda, depremden koruyan yatak konseptine ilişkin videoyu bulabilirsiniz. Ürünün mantığı basit ve bir o kadar ilginç. Deprem anında yatağınız, deprem olduğunu hissediyor ve sizi korumak için hızlı bir şekilde kapanıp çelik bir koruma kalkanına dönüşüyor. Farklı ihtiyaç ve zevklere göre farklı yatak tasarımları da düşünülmüş. Hepsinin mantığı aynı. Yatak katlanarak çelik kutunun içine giriyor. Kutunun zemininde belirli bir süre hayatta kalmak adına önemli ihtiyaçlara yer verilmiş. Yiyecek, ilkyardım malzemeleri ve su bunlardan bazıları. Tabii bu çalışmanın bir konsept olduğunu hatırlatmakta fayda var. Siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir yatak almak ister miydiniz? Videoyu izledikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz.

iPhone 7 için hazırlanan 6 ilginç konsept sizlerle!