Samsung Galaxy A9 resmi olarak duyuruldu!

samsung galaxy a9

Samsung Galaxy A9 modeli resmi olarak duyuruldu. Telefon dikkat çekici özelliklere ve dev bir bataryaya sahip. Galaxy A9’un detayları sizlerle.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, geçtiğimiz haftalarda Galaxy A3, A5 ve A7 modellerini yenilemiş, 2016 yılı için hızlı bir adım atmıştı. Şimdi ise bir süredir beklenen Galaxy A9 resmiyet kazandı. Samsung Galaxy A9, Galaxy A serisinin en güncel ve en büyük üyesi oldu.

Galaxy A9 şimdilik sadece Çinde!

Yeni Galaxy A9 modeli orta segmentte yer alıyor ancak Samsung cihaza Premium yani üst sınıf vurgusu yapmaktan kaçınmıyor. Metal ve cam karışımı gövdesiyle Galaxy S6’yı andıran telefon, oldukça ince bir ekran çerçevesine sahip. Ekranın yan çizgileri sadece 2.74 mm kalınlığında. Bu oldukça önemli bir detay.

Samsung Galaxy A9 modelinde Full HD çözünürlükte AMOLED ekran paneli bulunuyor. Ekranın boyutu tam 6 inç. Phablet kategorisindeki cihazda Qualcomm Snapdragon 652 yongası kullanıyor. Bu yonga geçtiğimiz haftaya kadar Snapdragon 620 olarak biliniyordu ancak isim değişikliği Qualcomm tarafından gerçekleştirildi. 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla gelen telefon, tam olarak bir amiral gemisi olmasa da oldukça yakın.

Telefonda 13 MP çözünürlüğünde f/1.9 diyafram açıklığına sahip ana kamera ve 8 MP ön kamera bulunuyor. Bu cihazın en dikkat çeken tarafı ise 4000 mAh kapasiteli bataryası. Bu dev batarya ile telefon iddialı bir kullanım ömrü vaad ediyor ayrıca hızlı şarjı da destekliyor.

Samsung Galaxy A9’da NFC ve parmak izi okuma sensörü yer alıyor. Yani cihaz Samsung Pay mobil ödeme sistemini de destekleyecek. Android 5.1 Lollipop ile kutusundan çıkacak olan Galaxy A9 ilk etapta sadece Çin’de satılacak. Cihazın fiyatı henüz belli değil.

Helio X20 Geekbench testinde görüldü!