Qualcomm’dan güzel haberler var

qualcomm

Qualcomm tarafından akıllı telefonlar ve tabletler için tasarlanan bir mobil işlemci serisi Snapdragon’un yeni nesil GPU mimarisi ve görüntü sinyal işleme türü gün yüzüne çıktı.

qualcomm-snapdragon1

Qualcomm Snapdragon’ın kullanıldığı cihazlarda her ne kadar performansı beğenilmese alanında en iyilerden olarak göze çarpıyor.Bunun ile beraber firma daha iyi performans sağlamak için güncelleme çalışmalarına devam ediyor. Performansa bağlı olarak verimliliği üst seviyeye getirmeye çalışılan yeni ürünlerde güç ve devamlılığı konusunda da ses getireceğe benziyor.Öyleki daha önceki ürünlerinde çabuk ısınma ve belli bir süreden sonra performans düşüklüğü ön plana çıkıyordu.Yeni bir tasarıma sahip ürünlerde ilk iki GPU olan Adreno 530 ve Adreno 510 yakında piyasaya sürülecek olan Snapdragon 820 ve Snapdragon 620/618 işlemcileri birbirine entegre edilebilecek.Her şeyden önemlisi ise Qualcomm  Snapdragon 820‘de 14-bit Qualcomm Spectra görüntü sinyali işleme ünitesi ilk kez kullanıma sunucak.

Bu özellik ile beraber SDLR kalitesinde fotoğrafçılık ve gelişmiş Yapay Görme teknolojisine destek olmak amacı ile tasarlandığı belirtiliyor. Snapdragon 820 tabanlı cihazların 2016’nın ilk yarısında piyasada olması bekleniyor.

 

Google’a Drone için NASA yardımı