Snapchat Gözlükleri 150.000’den Fazla Sattı

14 100229 snap inc releases spectacles

2011 yılında kurulan Snapchat, bir sosyal ağ olmanın yanında gözlük de satıyor. Spectacles adındaki gözlüklerden şimdiye kadar kaç tane satıldığını firmanın CEO’su açıkladı. Detaylar haberimizde.

Facebook’un satın almak istediği Snapchat, satışı kabul etmeyince olanlar oldu. Mark Zuckerberg, Snapchat’ın temel özelliği olan hikayeler özelliğini sahip olduğu tüm platformlara getirdi. Facebook, Whatsapp ve Instagram’a gelen hikayeler özelliğiyle birlikte insanların kullanım alışkanlığı bir anda değişti. Özellikle Instagram’da çok yaygın olarak kullanılan hikayeler özelliği nedeniyle, pek çok kişi Snapchat’i kullanmamaya başladı. Facebook ve Whatsapp’ta çok fazla kullanılmayan hikayeler özelliği, tıpkı snap’ler gibi 24 saat sonra yok oluyor. Bu gelişmelere karşı bir hamle yapamayan firmanın geleceği ise merak konusu.

CEO Evan Spiegel, Vanity Fair Establishment Summit etkinliğine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında firmanın geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Spectacles adındaki gözlüğün ise resmi satış rakamı ilk kez açıklandı.

Spectacles gözlükleri şimdiye kadar 150.000’den fazla satmış. 130 dolarlık bir fiyatı bulunan gözlük, Snapchat için fotoğraflar ve 10 saniyelik videolar çekebiliyordu. Snap gibi dünya geneline yayılmış bir firma için oldukça küçük olan bu satış rakamının neden bu düzeyde kaldığı ise bilinmiyor. Bu konudaki en büyük eksik ise pazarlama politikası olarak görülüyor. Firma, gözlüğünü dünya genelinde çok kısıtlı bir pazarda satışa sundu. Tanıtım faaliyetleri konusunda da büyük eksikleri vardı.

1-spectacles

Kendisini ‘bir kamera şirketi’ olarak tanımlayan Snap, yeni gözlüğünü de tanıtmaya hazırlanıyor. Arttırılmış gerçeklik teknolojisinin tüm nimetlerini kullanması beklenen gözlüğün, henüz ne zaman tanıtılacağı ve fiyatı bilinmiyor.

Playstation 4 için 5.00 Yazılım Yayınlandı