Bu sefer Snapchat özellik çaldı! İşte yeni “Dünya Lensleri”

snapchat dunya lensleri

Snapchat “Dünya Lensleri” adı verilen yeni lenslerini tanıttı. Henüz kullanıma sunulmayan bu lensler bize başka bir uygulamayı hatırlatıyor.

Lensler ile popülerliğini artırmayı başaran Snapchat, sürekli güncellenen efekt seçenekleri ile kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam ediyor. 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan uygulama, Facebook, WhatsApp ve Instagram ile karşı karşıya gelmesiyle de gündemde kendine yer bulmuştu.

Facebook ile ciddi bir rekabet içerisinde olan uygulama, Hikaye (Story) özelliğinin Facebook tarafından adeta gasp edilmesiyle akıllara geliyor. Son olarak ise Snapchat’in CEO’su tarafından yapılan açıklama uygulamanın, uygulama marketlerinde negatif yorumlar almasına sebep olmuştu.

Bu haberimizin konusu ise Snapchat tarafından yayınlanan yeni bir video. “Dünya Lensleri” olarak tanıtılan yeni efektler, AR yani artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak görüntülerin üstüne ekleniyor. Fotoğraf ve videolara eklenebilen yeni efektler, bir yüz efekti olmanın çok ötesinde.

Dünya Lensleri özelliği, yüz efektleri yerine fotoğraf ve videoların üstüne üç boyutlu görüntüler ekliyor. Hareketli olan bu üç boyutlu efektler, görüntünün üzerinde istenen yere yerleştirilebiliyor.

Yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Videonun içerisinde yer alan bir efekt bize Pokemon GO oyununu hatırlatıyor. Pokemon GO oyunu da tıpkı Snapchat Dünya Lensleri özelliği gibi AR yani artırılmış gerçeklik teknolojisinden faydalanıyor. Görünen o ki Snapchat artık kendi özelliklerini başka uygulamalarda görmekten sıkılmış ve o da başka uygulamalarda olan özellikleri kendine uyguluyor.

Yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Akıllı telefon fiyatları nereye gidiyor?