Snapchat şaşırtıcı bir hamle yaptı

Snapchat şaşırtıcı bir hamle yaptı

Birleşik Devletler Gizli Servisi’nin şu anki başkanı James Murray Snapchat platformundaki güvenliğin başındaki görevinden istifa edecek. İşte detaylar.

Gizli Servis’e 1995 yılında katılan ve Nisan 2019’da yönetmenlik görevini üstlenen Murray, 30 Temmuz’da görevi bırakacak. Washington Post, Murray’in bir süredir kamu hizmetinden emekli olmak istediğini ve ayrılmasının son skandallarla ilgisi olmadığını bildirdi. Verge, Murray’in 1 Ağustos’ta Snapchat’te başlayacağını, çalışanların korunması üzerinde çalışacağını ve gerektiğinde kolluk kuvvetleriyle irtibat kuracağını bildirdi.

Snapchat şaşırtıcı bir hamle yaptı

Gizli Servis, bir dizi yüksek profilli olayın itibarının bir kısmını köreltmesinin ardından son yıllarda yeniden inceleme altına alındı. Bu, Başkan Obama’nın görev süresi boyunca bir dizi güvenlik ihlalini, ajanların görev başındayken seks işçileri talep etmesini içeriyor. Politico, Murray’in hizmet ajanı Anthony Ornato’nun önceki yönetime Beyaz Saray siyasi danışmanı olarak rol almasına izin verme kararının siyasetin üzerinde olması gereken bir organ için sorunlu olduğunu bildirdi. Snapchat artık eskisi kadar popüler bir platform değil ancak şirket bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda şirket bünyesi içinde değişiklikler de ortaya çıkmaya devam ediyor. En popüler uygulamalar arasındaki yerini kaybeden platformun hala bir kemik kitlesi mevcut. Nihayetinde Instagram gib diğer popüler platformlarda Hikayeler kısmının can bulmasını Snap’e borçluyuz denebilir. Bu açıdan bakıldığında dönemin öncü uygulamalarından olan Snap şimdilerde popülerliğini TikTok gibi platformlara kaptırdı.

Meta Quest kulaklıkları yakında artık bir Facebook girişine ihtiyaç duymayacak