WhatsApp Yasaklanmalı!

WhatsApp Yasaklanmali

İngiltere Başbakanı David Cameron, Whatsapp’ın yasaklanmasını istedi.

İletişimi oldukça kolay bir hale getiren Whatsapp, iMessage ve Snapchat gibi mesajlaşma uygulamaları karşısına David Cameron’u aldı.

WhatsApp Yasaklanmali!

İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından çok ses getirecek açıklamalar geldi. Başbakan Cameron, Whatsapp, iMessage ve Snapchat gibi mesajlaşma servislerinin yasaklanması gerektiğini bildirdi. Başbakana göre, iki veya daha fazla kişinin kendi aralarında mesajlaşmalarının istihbarat birimleri tarafından takip edilemediği için ulusal tehdi unsurları arasında olduğunu ve bundan dolayı yasaklanmaları gerektiğini belirtti.

Mayıs ayında İngiltere’de yapılacak olan genel seçimlerde Cameron, yeniden seçilmesi durumunda Whatsapp, iMessage ve Snapchat gibi uygulamalarında aralarında bulunduğu mesajlaşma uygulamalarını yasaklayacağını belirtti.

WhatsApp Yasaklanmali!

Başbakan Cameron’a göre mesajlaşma uygulamalarının içeriklerinin kriptolu bir biçimde kodlanarak tutması ve istenmesi durumunda bu uygulama yetkililerinin istihbarat birimleriyle istenilen bilgileri paylaşmamaları terörist gruplar için oldukça ilgi çekici olabileceğini vurguladı. Cameron’un hukümeti, İngiliz Telekom operatörlerinin ve ISS’lerin kullanıcıların çevrim içi aktiviteleri ve mesajlarıyla ilgili daha fazla kayıt tutmasını zorunlu hale getirecek olan yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalıştığı belirtildi.

Cameron halihazırda milyonlarca kişi tarafından kullanılan Whatsapp ya da Snapchat’i nasıl engelleyeceği en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Cameron hukümetinin Fransa’da yaşanan terör olaylarını bahane ederek yasaklamayı 2016 yılında kanunlaştırıp eyleme geçirmeyi planladığı belirtildi.

Alien Isolation Barajı Aştı!