Snapchat en yeni lensi ile kullanışlı bir özellik sunuyor

Snapchat en yeni lensi ile kullanışlı bir özellik sunuyor

Snap, Snapchat kullanıcılarına işaret dili kullanarak nasıl iletişim kuracaklarını öğretmeyi hedefliyor. İşte tüm detaylar.

Sosyal medya hizmeti Snapchat adından da anlaşılacağı gibi Amerikan İşaret Dili öğrenme deneyimini önemli ölçüde genişleten bir ASL Alfabe Lensi tanıttı. Yeni özellik ile artık ASL alfabesini de öğrenecek ve bilginizi test etmek için oyunlar oynayacaksınız. Daha önce olduğu gibi Snap, el hareketlerinizi tanımak için SignAll’ın AI teknolojisini (bilgisayar görüşü ve makine öğrenimi dahil) kullanıyor. Snap, lensi geliştirmek için yalnızca Sağır ve İşitme Engelliler ekip üyelerine güvenmiş.

Snapchat en yeni lensi ile kullanışlı bir özellik sunuyor

Lensi Android ve iOS’ta Snapcode’u tarayarak veya Lens Explorer’da “ASL Alfabesi” arayarak kullanabilirsiniz. Snap için hedef aynı diyebiliriz. Bu da, daha fazla insanın çevrimiçi iletişim kurmasına yardımcı olmak için artırılmış gerçekliği kullanmak ve tabii ki bu süreçte Snapchat’in hedef kitlesini genişletmek. Snapchat eski popülerliğini yakalamaya çalışırken aynı zamanda kullanıcılarına yararlı olmayı da hedefliyor. Açıkçası işaret dilini öğreten bir lens sunmak gerçek anlamda çok yararlı bir özellik.

YouTube videolarını doğrudan Snapchat ile paylaşabileceksiniz

Sağır ve İşitme Engelli vatandaşlarla iletişim kurulmasına olanak sağlayan böylesi bir özellik çoğu kullanıcı tarafından takdir edilecektir. Buradaki tek engel ise uygulamanın eskisi kadar popüler olmaması. Geniş kitlelere ulaştığı takdirde söz konusu özellik fazlasıyla kullanışlı olabilir. Ancak özellik geniş bir kitleye sunulmadan nereye varacağını kestirmek zor demek yanlış olmayacaktır.

Fortnite oyuncuları Ukrayna yardım çabaları için 144 milyon dolar topladı