Avrupa Birliği yapay zeka konusunda çok endişeli

Çin yapay zeka

Avrupa Birliği yapay zeka alanında fazlasıyla endişeli. Araştırmacılar yeni yasa tasarılarının bu endişeyi rahatlıkla yansıttığını ifade ediyor.

Avrupa Birliği yapay zeka konusunda diğer ülkelere göre biraz daha çekingen. Düşünen makinelerin zamanla daha da güçlenme ihtimali olduğunu varsayan Avrupa Birliği yeni yasalar üzerinde çalışıyor. Dijital hizmetler yasası olarak bilinen bu yasa ile birlikte birçok teknolojik gelişme kurallara bağlanıyor.

Mart 2018 tarihinden itibaren başlayan ve ismi dijital 10 yıl düzenlemeleri olarak bilinen yeni hamleler Avrupa Birliği’nin endişesini gözler önüne seriyor. Özellikle yapay zeka konusunda birlik yeni kararlar almanın eşiğinde. Bu kararlar doğrultusunda yapay zekanın yeniden eğitilmesi veya iptal edilmesi öngörülüyor.

Avrupa Birliği yapay zeka çalışmalarına temkinli yaklaşıyor

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan yeni yasa ile birlikte güvenilir yapay zeka teşviki sağlanacak. Kağıt üzerinde güvenilir olarak adlandırılan yapay zeka sistemleri dışında kalanlar iptal edilebilecek. Böylece birlik bu alanda gücü kendi elinde toplamak istiyor.

Avrupa Birliği yapay zeka

Yapay zeka projeleri Avrupa Birliği ülkeleri tarafından her ne kadar destek görse bile yine de endişeli bürokrasi buna engel olabiliyor. Özellikle Ada Lovelace Enstitüsü tarafından yayınlanan yapay zeka raporu bu endişeyi biraz daha artırdı. Yapay zekanın ne kadar kontrol altına alınabileceği şu an için muamma.

Alkazar Rüyası : İnteraktif yapay zeka sineması

Avrupa Birliği yapay zeka çalışmaları ile ilgili yeni yasalar hazırlamaya devam ediyor. Bu yasaların şimdilik çok fazla engelleme içerdiğini söyleyebiliriz. Fakat gelecek makine öğrenimi ve yapay zeka ile şekilleniyor. Avrupa Birliği bundan kaçamayacak gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.