Fortnite oyuncuları Ukrayna yardım çabaları için 144 milyon dolar topladı

Fortnite oyuncuları Ukrayna yardım çabaları için 144 milyon dolar topladı

Epic Games ve Microsoft, 144 milyon dolarlık etkileyici bir bağış topladıktan sonra Fortnite aracılığıyla Ukrayna yardım çabalarını desteklemek için kampanyalarını tamamladı. İşte detaylar.

Her iki şirket de son iki haftadır oyundan elde ettikleri geliri savaştan etkilenen insanları destekleyen insani yardım kuruluşlarına bağışladı. Fonlar Direct Relief, UNICEF, BM Dünya Gıda Programı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve World Central Kitchen’a gidecek. Kampanya, Fortnite oyununun son sezonuyla uyumlu bir görünüm çiziyor.

Fortnite oyuncuları Ukrayna yardım çabaları için 144 milyon dolar topladı

Birçok oyuncu en son Battle Pass’in kilidini açmak ve yeni oyun içi öğeleri almak için V-Bucks satın aldı. Epic ve Xbox, hediye edilen Battle Pass’lerden, Fortnite Crew aboneliklerinden ve bu süre içinde kullanılan hediye kartlarından paylarını da yardım çabalarına bağışladı. Şu an itibarıyla Ukrayna ve Rusya savaşı devam ediyor. Ancak savaşın seyri kötü anlamda değişiyor. Geçtiğimiz günlerde sokakta ölü olarak yatan sivillerin görselleri paylaşılmıştı. Bu da dünya basınında ciddi bir yankı uyandırdı. Bir çok şirket Rusya karşıtı eylemlere ve yaptırımlar uygulamaya başladı. İki haftadan fazla bir süredir devam eden savaşın nereye varacağı belli değil. Ancak Ukrayna tüm dünya ülkelerinden yardım talebinde bulunuyor. Müzakere masalarına oturulmasına rağmen olumlu bir sonuç bir süredir çıkmadı. Bu durum da tüm dünyada artan enflasyon için de problemler oluşturmaya devam ediyor diyebiliriz.

Apple, Fitness+’a ebeveynler için antrenmanlar ekliyor