Snapchat geçmişi artık kaydedilebilir!

Snapchat geçmişi

Snapchat geçmişi büyük bir gizemdi. Yeni bir servis ile bu gizem ortadan kalıyor. Snapchat geçmişinizi kayıt altına alabilirsiniz.

Son yılların en popüler sosyal uygulamalarından biri olan Snapchat, kendine has yapısıyla son derece ilginç. Bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz kendi kendini imha eden mesajlar gönderebildiğimiz Snapchat yeni bir özellik kazandı.

Snapchat geçmişi nasıl kaydedilir?

Uygulamanın kendi arayüzü içerisinde çektiğiniz fotoğraf ve videoları kaydetmeniz mümkün. Ancak geçmişe dönük bir önizleme yapılamıyor. Geçtiğimiz aylarda ücret karşılığında tekrar oynatma özelliğini duyuran serviste eski gönderilere ulaşmak imkansız. Size bahsedeceğimiz bu servis ile artık imkanız değil.

Snap Memories isimli bir servis sayesinde Snapchat geçmişi kayıt edilebiliyor. Bu üçüncü parti servise kaydolduğunuzda gönderdiğiniz her bir Snap (Snapchat gönderisi) kayıt altına alınıyor. Daha sonrasında ise size aylık olarak geri sunuluyor.

Bunu Facebook’un geçmiş özelliğine benzetebiliriz. Facebook’un her gün, geçtiğimiz yıllarda aynı gün neler paylaştığınız göstermesi gibi bu servis aylık olarak bu bildirimi yapıyor. Sonrasında geçmiş aya dönük tüm gönderilere tek bir link üzerinden ulaşmanız mümkün oluyor. Gün gün neler paylaştığınızı görebiliyorsunuz. Ancak bu servisin (My Snap Memories) üçüncü parti bir servis olduğunu belirtmemizde fayda var. Yani Snapchat’in kendi uygulaması tarafından sağlanan bir özellik değil. Dolayısıyla Snapchat geçmişi bir servis ile paylaşılıyor.

Snapchat geçmişi

En iyi 10 TED konuşması – Video