YouTube CEO’su Susan Wojcicki istifa ediyor

YouTube CEO'su Susan Wojcicki, akışlı video hizmetinin yönetiminden çekildiğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki, akışlı video hizmetinin yönetiminden çekildiğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Alphabet’e yaklaşık 25 yıl önce katılan Wojcicki, “ailesine, sağlığına ve tutkulu olduğu kişisel projelerine odaklanan yeni bir sayfa” başlattığını söyledi. Wojcicki, en başından beri Google ile pratik olarak ilgileniyor. Şirketin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, 1998’de Google’ı bünyesine kattıktan kısa bir süre sonra anne babasının garajında ​​ofis açtılar. Wojcicki, ertesi yıl Google’ın ilk pazarlama müdürü oldu.

YouTube CEO'su Susan Wojcicki istifa ediyor

Diğer şeylerin yanı sıra, eski CEO en eski Google Doodles’ta da rol oynadı, Google Görsel Arama’yı birlikte oluşturdu ve AdSense’in ilk ürün yöneticisiydi. Bu kapsamda şirkete ciddi yatırımları olduğunu söyleyebiliriz. 2006’da, Google’ı bir yıl önce kullanıma sunulan YouTube’u satın almaya teşvik etti. Sekiz yıl sonra Wojcicki, YouTube’u devraldı ve büyük bir teknoloji şirketini yöneten birkaç kadından biri oldu. Wojcicki’nin görev süresi boyunca YouTube, Google ve Alphabet’in giderek daha önemli bir parçası haline geldi.

Yalnızca platformun reklam geliri, şirketin geçen çeyrekteki toplam gelirinin yüzde 10’undan fazlasını oluşturdu. Wojcicki’nin YouTube CEO’su olarak çalışması, elbette sorunsuz bir seyir izlemedi. Platform, nefret söylemi ve yanlış bilgilendirme de dahil olmak üzere, moderasyon sorunlarıyla uzun süredir mücadele ediyor. Şirketten ayrılmadan önce her şeyde bir düzen olduğundan emin olarak gideceğini söyleyen eski CEO bu kapsamda çalışmalarına kurumsal anlamda ara verecek.

 

PlayStation Plus abonelerine Horizon Forbidden West sürprizi