Skoda Superb hibrit 2019 yılında piyasada olacak

skodasuperb hibrit

Çek otomotiv üreticisi Skoda, 2019 yılı için Superb hibrit modeli ile piyasada olmak istiyor.

Yakın zamanda başlayacak olan 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda birçok üretici yeni otomobil modellerini sergileyecek. Bunlardan biri olan Çek otomotiv üreticisi Skoda, Superb hibrit modeli ile görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Bu yeni model 2019 yılı için hazır halde olacak.

Gelen teknik detay bilgilerine göre hibrit Skoda Superb modeli 155 beygir güç üreten 1.4 litre turbo benzinli ve 115 beygirlik bir elektrikli motorun karışımı ile hayat bulacak. DSG çift kavramalı otomatik şanzıman ile gücünü ortaya çıkaracak olan model bu iki motorun aynı anda çalışması ile toplamda 220 beygir civarında bir güç ortaya konacak.

70km menzil ile gelecek

Aracın plug-in hibrit versiyonu sahip olduğu 13kWs batarya sayesinde sadece elektrikli olarak 70km menzile ile geliyor. Firmanın belirttiği rakamlara göre bu yeni oluşum karbon dioksit salınımını da ciddi oranda azaltıyor. Bataryaların ne kadar sürede şarj olacağı ise henüz açıklanan detaylar arasında bulunmuyor.

Skoda gelecek 10 yıl için elektrikli otomotiv pazarında kalıcı yer edinmek için pozitif hamleler atmak istiyor. Çek üretici bu hamlesini gerçekleştirmek adına kendi ülkesinde batarya üretim tesisi kurmanın planlarını yapıyor. Firma aynı zamanda tamamen elektrikli bir SUV modeli üzerinde de çalışmalarına hız vermiş durumda.

Android Oreo’yla Galaxy S8 Ailesinde Neler Değişecek