Yeni Skoda Karoq Sportline gözler önüne çıktı!

Skoda Karoq Sportline

Çek otomobil üreticisi Skoda Auto’nun 2016 yılından bu yana ürettiği kompakt crossover SUV modeli Karoq için geliştirilen Sportline varyantı Paris Otomobil Fuarı öncesi gözler önüne çıktı. İşte detaylar.

Çek üreticinin SUV segmentindeki en küçük ürünü olmaya aday olan Skoda Karoq Sportline, normal şartlarda 4 -14 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacaktı. Ancak Karoq Sportline, beklenilenin aksine daha önce ortaya çıktı. Resmi çıkışını kardeşi Skoda Karoq Scout ile birlikte Paris’te gerçekleştirecek olan bu sportif SUV, Karoq serisinin en üstünde fiyatlandırılacak. Modelin piyasadaki potansiyel rakipleri ise Volkswagen Tiguan, Seat Ateca ve Nissan Qashqai gibi duruyor.

Skoda Karoq Sportline dört farklı motor seçeneği ile gelecek!

Çek üretici Karoq Sportline alıcılarını toplamda dört farklı motor seçeneğinden oluşan bir hayli geniş bir motor yelpazesi sunuyor. Dizel seçenekler 148 ve 187 beygir güç çıkışlarına sahip olan 2.0 litrelik TDI güç ünitelerinden oluşuyor. Bunun yanı sıra iki de benzinli güç aktarma organı mevcut. Bunlar 148 beygir güç çıkışına sahip olan 1.5 litrelik TSI ve 187 beygir güç çıkışına sahip olan 2.0 litrelik TSI güç üniteleri.

Son olarak kullanıcılara tüm motor seçenekleri için standart önden çekişli veya isteğe bağlı dört tekerlekten çekişli varyantlar sunulacak. Şanzıman olarak da altı ileri manuel ve yedi vitesli DSG otomatik şanzımanlar tercih edebilecek.

Skoda, SUV üretimini Almanya’ya kaydırıyor!

Skoda Karoq Sportline