Skoda SUV’lara talep patlaması!

Skoda

Çek otomobil üretici Skoda Pazartesi yaptığı açıklamada, artan talepleri karşılamakta zorlandıklarını ve bu durumu çözmek için fason üreticilere başvurabileceklerini söyledi. İşte detaylar.

Alman otomotiv devi Volkswagen Group’un alt kuruluşlarından Skoda Auto, çok kısa süre içerisinde grubun en kârlı üreticilerinden biri haline geldi. Çek üretici son dönemde Kodiaq ve Karoq gibi SUV modellerine olan patlamadan dolayı Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikasında yetersiz kalan üretim kapasiteleri ile boğuşuyor. Çünkü sadece bu iki modele yılda 1.2 milyon talep var.

2025’e kadar Skoda Kodiaq ve Karoq SUV’lara talep 2 milyonu bulacak!

Skoda, kısa bir süre önce üretiminin bir kısmını Almanya’ya kaydırmıştı. Ancak görünen o ki bu Çek üreticinin üretim dar boğazından çıkmasına pek yardımcı olmamış.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan üretici “Talep patlamasını karşılamak için geniş bir çözüm yelpazemiz var” dedi. Mevcut araç talebi 2018 üretim kapasitesinin bir hayli üstünde. Hâl böyle iken üretici Çek Cumhuriyeti duşunda yeni bir fabrika inşa edecek ya da üretiminin bir kısmını fason ürecilere aktaracak.

2019 Jeep Renegade geliyor!

Bu seçenekler arasında üretimi fason üreticilere aktarmak daha karlı duruyor. Çünkü Avrupa’da üretim yapan Daimler AG, Volkswagen Group ve BMW gibi otomotiv devleri de Magna Steyr ve Valmet Automotive gibi fason üreticilerden yararlanıyor. Bu şekilde hem yeni bir üretim tesisi kurmayarak yatırım maliyetlerinden tasarruf sağlamış oluyorlar. Hem de üretim kapasitelerinde esneklik kazanarak ve üretim çıkmazına girmemiş oluyorlar.

Skoda