Sivil ölümleri durduran drone geliştirildi

Sivil ölümleri durduran drone

Sivil ölümleri durduran drone projesi uzun bir süredir tartışma konusu olmuştu. Özellikle Birleşik Milletler tarafından aktif bir şekilde kullanılan drone modelleri tartışma konusu olmaya devam ediyor. İşte haberimizin detayları.

Drone ile ilgili haberler genellikle birilerinin öldürülmesi veya devlet başkanlarına suikast düzenlenmesi şeklinde gerçekleşiyor. Birleşmiş Milletler tarafından yeni yapılan bir çalışma ile birlikte aslında drone modellerinin çok daha farklı alanlarda kullanılabileceği görüldü. Ortadoğu bölgesinde drone kullanımının hayat kurtaracağı konusunda neredeyse herkes hemfikir.

Sivil ölümleri durduran drone tüm dünyada kullanılacak

Dünyanın çeşitli çatışma bölgelerine barış gücü, polis ve Birleşmiş Milletler yetkilileri gönderiliyor. Böylece buradaki çatışmalar mümkün olduğunca engellenmeye çalışılıyor. Ancak 2016 yılında Güney sudan’ın başkenti’nde meydana gelen silahlı çatışmalarda bu mümkün olmadı.

Sivil ölümleri durduran drone modeli

Son gelen raporlara göre Güney Sudan başta olmak üzere meydana gelen çatışmalarda 73 sivil ölmüş, 217 kadın ya da genç kız cinsel saldırıya maruz kalmıştı. Birleşmiş Milletler tarafından geliştirilen bir drone modeli sayesinde istihbarat bilgileri çok daha hızlı bir şekilde alınabiliyor. Normal şartlarda hiç kimsenin giremeyeceği yerlere drone modelleri giriş sağlayabiliyor.

Dünyada başta devletler olmak üzere birçok kuruluş drone ürünlerini kullanmaktan çekinmiyor. Hatta kimileri bu tür modelleri suikast için kullandıklarını rahatlıkla ifade edebiliyor. Her ne kadar bu durum travmatik görünse bile aslında drone modelleri eğer iyi işler için kullanılabilirse insanlığa büyük yararlar sağlayabilir. Peki sizce drone kullanımı insanlar için ne tür faydalar getirebilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Nokia drone ile Tsunami felaketine müdahale edecek