Nokia drone ile Tsunami felaketine müdahale edecek

Nokia drone

Teknoloji şirketlerinin belediyeler ile ortak çalışarak çok farklı projeler geliştirdiğini mutlaka görmüşsünüzdür ve Nokia drone ile böyle bir projenin içerisinde yer aldı. İşte haberimizin detayları.

güneydoğu Asya dünyanın deprem açısından en tehlikeli bölgelerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor. Bu nedenle o bölgede düzenli olarak Tsunami gibi felaketlerin ortaya çıktığını görmek mümkün. Nokia ise bu felaketlerde önleyici ve yardım edici rol alabilmek için kıyı bir belediye ile anlaştı. Şirket dronelar yardımı ile destek verecek.

Nokia drone ile Tsunami felaketinde aktif rol oynayacak

Sendai’de özel bir LTE şebekesi kuran Nokia, HD ve termal kamera ile hoparlör monte ettiği dronelar yardımıyla Tsunami felaketini önceden görme imkânına sahip olacak. Denizdeki ve genel olarak bölgedeki ani değişiklikleri hemen saptama imkanı bulacak.

Nokia drone modelleri

Sendai Belediye Başkanı Kazuko Kohri, Nokia ile yaptıkları anlaşmanın son derece heyecan verici olduğunu ifade etti. Belediye başkanına göre Nokia sayesinde Tsunami ile ilgili gelişmeler çok daha önceden görülebilecek. Böylece hızlı bir müdahale imkanı ortaya çıkacak.

Nokia Japonya Başkanı John Harrington ise ilk deneme uçuşlarında başarı sağlamaya başladıklarını ifade etti. Ayrıca özel teknolojiler sayesinde arama kurtarma faaliyetlerinde de aktif rol almayı planladıklarını söyledi. Sizce bu tür felaketlerin önlenmesinde teknoloji şirketleri etkin bir rol oynayabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Nokia akıllı televizyonları yakında piyasada olacak