Bütün o drone’ları kim kontrol edecek?

drone2

Şehirlerin üzerinde uçan sivil drone sayısı katlanarak artarken, bu drone’ların sürekli izlenmesini sağlayacak bir sistemin kurulması için de adımlar atılıyor.

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı, savunma teknolojileri üreten araştırma laboratuvarı DARPA, tüm bu küçük drone’ları takip edecek büyük bir radar ağı kurmak için harekete geçti.

Her şehirde ve hava limanında, havadaki uçakları kontrol eden radarlar gibi, drone radarları da birbiriyle bağlantılı şekilde çalışacak ve tüm drone’ları tek tek takip edip izlemek mümkün olacak. Söz konusu radarlar, sivil drone’ların uçuş yüksekliğinden daha yukarıda ve havada sabit duran başka drone’lar üzerinde çalışacak ve bu radar sistemini taşıyan çok sayıda drone’un oluşturduğu bir ağ şeklinde hayata geçecek.

DARPA’nın “Aerial Dragnet” ismini verdiği proje bu sayede havadaki tüm küçük drone’ların anlık haritasını çıkarabilecek. Aerial Dragnet henüz tasarım aşamasında bir proje olarak nitelendiriliyor ve DARPA’nın projeyi hayata geçirmek için çok sayıda uzmanı projeye dahil etmesi bekleniyor.

 

Adblock Plus kendi reklam ağını kuruyor