Kargolar drone ile gelecek: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü açıkladı

gopro karma drone

Kargolar drone ile gelmeye başlayacak. Özellikle son dönemlerde bu tür teknolojilere ciddi bir yatırım var. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Sipariş verdiğiniz tüm kargolar drone ile ulaştırılacak. Böylece günlük çok ciddi miktarda kargonun kullanıcılara ulaştırılması amaçlanıyor. Özellikle son dönemlerde drone teknolojileri çok ciddi şekilde gelişti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bunu gördü ve önemli bir proje başlattı. Proje ile birlikte kargolar havadan gelecek.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de 50 bin civarında drone bulunuyor. Ayrıca onları kullanacak 600 bin civarında drone pilotu mevcut. Sivil Havacılık Kurumu kargo taşımacılığında insansız hava araçlarını kullanmak için bunlardan faydalanacak. İlk etapta İstanbul, Eskişehir ve Ankara hatları kullanılacak.

Kargolar drone ile kullanıcılara gönderilecek

Dünyada bir ilk olan bu özel sistem sadece belirli kargoları taşımayacak. Bunun yerine tüm kargolar bu sistem ile taşınabilecek. Özellikle çok fazla hız gerektirmeyen kargoların bu yolla taşınması amaçlanıyor. Drone ile böyle bir taşımacılık yapmak ilk etapta açıkçası pek kolay olmayacak.

Kargolar drone ile

Bu tür sistemler için öncelikle iyi bir güzergah belirlemek gerekiyor. İstanbul ile Ankara arası ilk güzergah olarak açılacak. Sivil Hava Kurumu Genel Müdürü Kemal Yüksek tarafından yapılan açıklamalara göre ikinci güzergah İstanbul ve Eskişehir arasında olacak. Drone yollarının 120 metre yükseklikte olması planlanıyor. Kargolar drone ile istenilen her yere taşınacak

En beğenilen sosyal medya siteleri bakın hangileri oldu: Büyük sürpriz

Tüm bu operasyonları sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için güçlü bir ekibe ihtiyaç var. Ayrıca pilotların deneyimli olması büyük öneme sahip. Kargoların drone kullanılarak kullanıcılara ulaştırılması için geri sayım başlatıldı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?