Şirketlerin akıllı telefon gelirleri 100 milyar doları geçti

Akıllı telefon fiyatları düşecek mi

Küresel akıllı telefon pazarı, bu yılın ilk çeyreğinde yıllık yüzde 37 gibi etkileyici bir büyüme kaydetti. Bu firmaların akıllı telefon gelirleri için 100 milyar doları geçtiği anlamına geliyor.

Pandemi ile beraber geçtiğimiz sene başlayan akıllı telefonlarının düşüşü kısa sürdü. Kısa bir süre yalpalanmadan sonra sektör bir nevi krizi lehinelerine çevirerek bir bir yükselişe geçti. StrategyAnalytics raporuna göre , pazar, Apple’ın sektöre öncülük etmesiyle yüksek bir rakam getirdi. Daha önce, iPhone 12 serisinin tüm pazardaki en yüksek satış sayısı ve geliri oluşturduğunu bildirmiştik . Strategy Analytics Kıdemli Direktörü Linda Sui, “Apple ve Samsung, gelir açısından ön sıralarda yer almaya devam ediyor, ancak kovalamaca paketi arasındaki rekabet yoğun. Vivo, Huawei’yi geçti ve şimdiye kadar ilk kez bu çeyrekte üçüncü sıraya yükseldi.”

Şirketlerin akıllı telefon gelirleri 100 milyar doları geçti

Benzer şekilde, Kıdemli Analist Yiwen Wu, “Küresel akıllı telefon pazarı, 900 $ ‘ın üzerindeki toptan satış fiyatlarına sahip süper premium cihazlardan gelen gelirin% 25’iyle dikkat çekici. Apple ve Samsung, bu son derece karlı segmentlere hükmediyor. Vivo başarıya ulaştı ve 400 ila 499 ABD Doları toptan satış bandında birinci sırada yer alırken, Oppo 2021’in birinci çeyreğinde 191 ABD Doları ile 299 ABD Doları aralığında lider oldu. Transsion, bu çeyrekte giriş kademesinde (36 ABD Doları ile 99 ABD Doları) liderliğini sürdürdü. “

Samsung ve Apple pazara hakim olurken, Xiaomi, Oppo, Vivo ve diğerleri gibi Çinli akıllı telefon markaları da pazar payı için savaştı. Bu dönemdeki akıllı telefon gelirleri toplam gelir de bu çeyrekte yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Galaxy F52 5G Snapdragon 750 ile geliyor