Samsung’un satışları yüksek ancak geliri az!

samsung 2016

Analiz şirketi Strategy Analytics, Samsung’un satış rakamlarını açıkladı. Samsung henüz resmi mali raporunu açıklamadı ancak basına sunulan rakamlar firma için pek sevindirici değil. Samsung’un son çeyrekteki satış rakamları haberimizde.

samsung-2016

Güney Kore’nin teknoloji devlerinden Samsung, Apple ile olan rekabetiyle son yılların en çok gündeme gelen firmalarından bir tanesi. Akıllı telefon ve tablet bilgisayar konusunda sektörünün en büyüklerinden Samsung’un büyüme oranında azalma görünüyor. Önemli analiz şirketlerinden Strategy Analytics, Samsung’un bu yıl son çeyrekteki rakamlarını açıkladı.

Akıllı telefon sektörünün %23.7’sini elinde bulunduran Samsung, oldukça iyi bir rakam sahip gibi görünebilir. Özellikle Apple’ın sektördeki payının %13.6 ve Huawei’nin %7.5 düzeyinde bir dilimi elinde tuttuğu son çeyrekte Samsung’un rakamları çok görünebiliyor. Ancak işin mali getirisi tarafından bakıldığında Samsung’un amiral gemisi satışlarında düşüş gözlemleniyor.

Samsung, son çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %9.5 oranında bir büyüme yaşamış. Ancak bu büyüme amiral gemisi tarafında değil, giriş ve orta seviyeli yani düşük fiyatlı akıllı telefonlarda gözlemleniyor. Geçtiğimiz yıllardaki büyüme oranlarına baktığımızda ise buradaki düşüş dikkatlerden kaçmıyor. Toplamda 83.8 milyon akıllı telefon satan Samsung, Apple’ı neredeyse satışlarda ikiye katlamış. Apple son çeyrekte 48.4 milyon iPhone satarak kendin rekorunu kırmıştı. Tekrar vurgulamakta fayda var, Samsung, giriş ve orta seviyeli telefonlarda büyürken, Apple sadece amiral gemisi satıyor. Dolayısıyla kar oranı daha fazla oluyor.

Son çeyrekte Samsung, Galaxy A ve Galaxy J serilerinde büyük bir çıkış yapmış. Ancak Galaxy S ve Galaxy Note serilerinde bir ilerleme yok.

Tüm iPhone modelleri suyun altında! – Video