SSD madenciliği ile Chia Coin kazıyorlar

chia coin

Şimdiye kadar ekran kartı, ASIC ya da CPU madenciliğini duymuştuk. Lakin artık yeni bir madencilik türü daha var. İşte SSD madenciliği ile ilgili detaylar.

Son yıllarda kripto paralara olan ilgi iyiden iyiye artmış durumda. Bilindiği üzere kripto paralarla ilgili pek çok konu ve başlık bulunuyor. Nitekim bunlardan birisi de madencilik.

Sektörde yer alan kripto paralardan bazıları madencilikle çıkartılırken, bazıları ise üreticileri tarafından piyasaya sürülüyor. Madencilikle çıkartılan kripto paralar, bu işle uğraşanlar için de ek gelir kaynağı oluyor.

Kripto paralarla az çok uğraşanların da bildiği üzere ekran kartlarıyla yapılan madencilik şimdilik en popüler madencilik türü diyebiliriz. Dünya üzerinde en çok madenciliği yapılan kripto paralar ise Bitcoin ve Ethereum.

Bir de işlemcilerle yapılan madencilikler var. Bunlara en popüler örnek ise Monero.

Fakat bugün size bahsedeceğimiz madencilik türü daha yeni ortaya çıkmış ve SSD’lerle yapılabiliyor.

Şimdi de SSD madenciliği başladı

Chia Coin ismiyle ortaya çıkan yeni bir coin türü SSD madenciliğine dayanan bir yapıya sahip. Hal böyle olunca SSD’lere olan talep de önemli oranda arttı. Sektörün önde gelen isimlerinden ADATA satışların 5 kat arttığını söyledi.

Çin başta olmak üzere şimdiden pek çok ülkede SSD sıkıntısı ortaya çıkmış durumda. İşin garip yanı ise henüz Chia Coin’in hiç bir borsada listelenmiyor oluşu. Yani bu coin’in madenciliğini yapanlar biriktirdikleri Chia’ları satmak isteseler satabilecekleri bir borsa yok.

Huawei P50 için yeni fotoğraflar geldi!