PS4 ve PS5 için ne kadar özel oyun satıldı? İşte yanıtı

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Konsol sektörünün dev isimlerinden biri olan Sony 2020 mali yılı içerisinde PS5 için ne kadar özel oyun satıldı sorusuna cevap verdi.

Bilindiği üzere 2020 mali yılı geçtiğimiz yılın 1 Nisan’ında başlamış ve 31 Mart itibariyle sona ermişti. Sony bu süre içerisinde PS4 ve PS5’te toplam 58.4 milyon özel oyun sattığını açıkladı. Japon konsol devi aynı süreç içerisinde iki platform için satılan toplam oyun sayısının da 338.9 milyon olduğunu belirtti. Yani kaba taslak bir hesapla son mali yılda satılan oyunların yüzde 17’sini özel oyunlar oluşturdu diyebiliriz.

PS4 ve PS5 için ne kadar özel oyun satıldı? İşte yanıtı

Bu dönemde en çok satan özel oyunlar ise sizlerin de tahmin edebileceği üzere The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima ve Marvel’s Spider-Man Miles Morales oldu.

Açık konuşmak gerekirse Sony’nin özel oyunlar tarafında genel olarak başarılı bir çizgi çizdiğini söyleyebiliriz. Genele baktığımızda Sony imzası taşıyan özel oyunlar başarılı oluyor. Arada bir Days Gone gibi büyük umutlar bağlanan yapımların vasat performanslar sergilediği de olmuyor değil. Fakat her zaman yeni bir IP çıkartmanın çeşitli riskleri olduğu da inkar edilemez.

Hali hazırda Sony yalnızca PS5’e özel bir oyun çıkarmış değil. Fakat önümüzdeki vadede Sony’nin PS4’le olan oyun bağını büyük ölçüde koparması bekleniyor. Tabi ki bunun için piyasadaki PS5 sayısının biraz daha artması şart.

Among Us PlayStation’a geliyor